Ben je van plan om een nieuw rolluik te installeren, maar wil je eerst weten hoeveel je ongeveer kwijt zult zijn? Dan kom je tijdens je zoektocht op het internet waarschijnlijk uiteenlopende prijzen tegen. De uiteindelijke prijs hangt namelijk van verschillende factoren af. Ben je daarom benieuwd waar je zoal rekening mee moet houden en hoe de prijs van een rolluik is opgebouwd? Lees dan gauw verder, want in dit artikel vertellen we je er meer over!

1. Materiaal

De eerste en grootste prijsbepalende factor is het materiaal van een rolluik. De meeste rolluiken zijn gemaakt van aluminium of kunststof, waarbij aluminium de duurdere optie van de twee is. Bekijk hier de prijzen van beide materiaalsoorten en je ziet dat een kunststof rolluik gemiddeld € 100 tot € 175 (voor 1×1 meter) of € 250 tot € 350 (voor 2×2 meter) kost. Voor een aluminium rolluik betaal je € 123 tot € 275 (voor 1×1 meter) of € 350 tot € 650 (voor 2×2 meter).

2. Bediening & accessoires

De tweede prijsbepalende factor voor rolluiken is de bediening en eventuele accessoires. Je kunt kiezen tussen een handmatige of elektrische bediening. Een handmatige bediening is vanzelfsprekend de simpele en goedkope optie. Een handmatige bediening is prima voor een kunststof rolluik, aangezien deze lichter zijn dan eentje van aluminium. Een elektrische bediening biedt de mogelijkheid om je rolluik op afstand te openen en sluiten. Dit gebeurt dan met een afstandsbediening of smartphone. Hoef je de rolluik niet per se op afstand te bedienen, dan kun je eventueel ook voor een schakelaar aan de muur kiezen.

3. Zelf installeren of uitbesteden?

Als laatste hangt de prijs van een rolluik ook af van de vraag of je het zelf installeert of uitbesteedt aan een expert. Als je het zelf monteert, dan ben je natuurlijk goedkoper uit. Echter kiezen veel mensen ervoor om de installatie van rolluiken uit te besteden aan een specialist. Dit biedt namelijk de zekerheid dat de rolluiken de correcte maat zijn én dat ze op de goede manier aan je muur worden bevestigd. Kies je voor BYZON rolluiken, dan kun je profiteren van een uitgebreid netwerk aan dealers in heel Nederland. Er is dus altijd een kundige dealer bij jou in de regio te vinden om jouw rolluik te installeren. De dealers komen persoonlijk bij jou langs om jouw bestelling in te meten en vervolgens kunnen zij ook zorgen voor een vakkundige installatie.