Ben je op zoek naar een woning in Dordrecht? Lees alles over de woningmarkt, nieuwbouwprojecten en krijg tips en tricks voor het kopen van een huis.

 

H1: Wonen in Dordrecht

Wie uit Dordrecht komt weet dat het hier heerlijk wonen is. De laatste jaren is Dordrecht steeds meer in trek bij mensen die uit andere regio’s komen. Dat is ook niet zo gek aangezien Dordrecht een unieke mix biedt van historie, voorzieningen en een gezellige gemeenschap. Wie wilt er nu niet wonen in de mooie provincie Zuid-Holland, langs de Merwede, de Noord en de Oude Maas? Lees meer over wonen in Dordrecht.

 

H2: Huizenmarkt in Dordrecht

De huizenmarkt in Dordrecht maakt de afgelopen jaren een verandering door. Net zoals in de rest van Nederland, is deze huizenmarkt dan ook dynamisch te noemen. In het laatste kwartaal zijn er 315 huizen verkocht, vergeleken met 321 in het kwartaal daarvoor. De gemiddelde transactieprijs is gestegen. Deze ging van 325.000 euro afgelopen kwartaal naar 331.000 euro dit kwartaal. De vierkantemeterprijs is echter gedaald. Deze veranderde van 3.252 euro vorig kwartaal naar 3.238 dit kwartaal. De WOZ-waarde is ook een interessant gegeven. In 2022 was de gemiddelde WOZ-waarde van een woning in Dordrecht 249.000 euro. In 2023 is deze gestegen naar 299.000 euro.

 

H2: Nieuwbouwprojecten in Dordrecht

Om aan de grote vraag te voorzien, worden er meerdere nieuwbouwprojecten gestart in Dordrecht. Op dit moment zijn er 14 nieuwbouwprojecten aan de gang. Een daarvan is Het Wantij. Hier worden 48 appartementen en 12 unieke stadswoningen gebouwd. Een andere blikvanger is Lot’s Hof. Dit project bestaat uit 14 koopwoningen als onderdeel van het Witte Dorp in Dordrecht. Wil je midden in het centrum wonen? Dan is De Johan van Beverwijck een leuk project. Dit unieke appartementencomplex bestaat uit 53 koopwoningen midden in de stad.

 

H2: Eerste huis kopen? Tips en tricks

Ben je van plan om je eerste huis te kopen? Spannend! Bij het kopen van je eerste huis zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet

  • Zorg voor goed financieel inzicht: Bereken hoeveel je kunt lenen voor je hypotheek. Houd daarnaast ook rekening met overige kosten zoals overdrachtsbelasting, makelaars- en notariskosten. 
  • Onderzoek de buurt: Neem de tijd om de buurt grondig te onderzoeken waarin je wilt gaan wonen. Let op voorzieningen zoals scholen, winkels, openbaar vervoer en de algemene sfeer van de omgeving.

Inspectie en onderhoud: Laat een professionele inspectie uitvoeren om eventuele verborgen gebreken aan het licht te brengen voordat je het huis koopt. Zo voorkom je onverwachte kosten voor onderhoud en reparaties.