Ondernemers

reageer als eerstwo 16 okt 2013

Alles voor fiets- en wandeltochten onder één dak

ALBLASSERDAM – Evert Vink en zijn vriendin Lida Oorbeek zijn enorme liefhebbers van wandel- en fietstochten. En het liefst een combinatie daarvan. Zij merkten dat er nauwelijks winkels zijn die alles voor beide outdoor-activiteiten onder één dak aanbieden. Begin dit jaar besloten ze er zelf één te openen in het oude koetshuis van het statige Huis Rijkee aan het Cortgene in Alblasserdam: Antilope Outdoor.

Als je zelf veel aan trekking doet, weet je precies welke kleding en materialen het meest geschikt zijn. Kort samengevat: het mag niet teveel wegen en het mag niet halverwege de reis kapot gaan. Praktisch en duurzaam dus. Met dat uitgangspunt is het assortiment van Antilope opgebouwd. Dat assortiment is zeer compleet. Van wandelschoenen en -kleding, fiets- en rugzakken in allerlei maten en varianten, tot reisgidsen, stappentellers, zonnebrillen, zakmessen en kompassen. En een selectie oerdegelijke fietsen. “We hebben gekozen voor het Nederlandse merk Santos, waar we zelf op onze vele fietsvakanties zeer goede ervaringen mee hebben opgedaan”, zegt Evert. Hij en Lida nemen uitgebreid de tijd voor een gedegen advies. “Antilope is niet zomaar een winkel, het is een persoonlijke passie voor alles wat met trekking en buitenleven te maken heeft.” Als extra service wordt de kleding vermaakt terwijl u wacht en biedt Antilope gecertificeerde bergschoenreparaties.

Online winkel

Een blik op de website www.antilopeoutdoor.nl laat zien dat het assortiment zeer compleet is. Het kan allemaal ook online besteld worden. Vanaf 50 euro wordt het gratis thuisbezorgd. Bijvoorbeeld de water- en winddichte jassen en broeken; zeer comfortabel in de komende maanden. Maar ook thermische onderkleding. Of je nu een wandeling over de Veluwe gaat maken of een fietstocht naar de Himalaya, Antilope heeft de uitrusting én het advies in huis.

Antilope Wandelen Fietsen Outdoor is gevestigd in een prachtig gerestaureerd historisch pand aan de Cortgene 9 in Alblasserdam, eenvoudig bereikbaar vanaf de A15. De winkel is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Voor meer informatie: www.antilopeoutdoor.nl, info@antilopeoutdoor.nl of tel. 078-7850351.

Workshops

Wie zich goed wil voorbereiden op zijn fiets- en/of wandelvakantie kan de komende maanden een aantal praktische workshops volgen bij Antilope. De eerste start op 31 oktober. Deze workshop is de eerste van drie EHBO-avonden en gaat in op het behandelen van blaren. Daarna volgen een fietsreparatiecursus voor beginners (7 november) en een cursusavond landschapsfotografie (27 november). In november volgt ook nog een EHBO-workshop rond  kneuzingen, verstuikingen en warmteletsels en in december één over letselpreventie. Wie een lange fietsreis wil gaan maken kan op 21 november alles leren over fietsreparatie onderweg. Kijk voor uitgebreide info op de website onder Workshops.

Geef een reactie