ROTTERDAM – Wie het Grafisch Lyceum Rotterdam binnenstapt, komt terecht in een wereld vol creativiteit en ambitie. Een wereld waarin alles draait om media: van het ontwerpen van tijdschriften en websites tot het maken van games en videoclips. Bezoek de open dag op zaterdag 26 januari en ontdek de vele mogelijkheden.

Grafisch vormgevers, webdesigners, animatie- en gamedesigners, reclametekenaars, fotografen, mediamanagers, redactioneel medewerkers, drukkers, nabewerkers, dtp-ers, signmakers, mediatechnologen, licht- en geluidstechnici, sounddesigners, video-editors en cameramensen: in de creatieve wereld van het Grafisch Lyceum Rotterdam kom je ze allemaal tegen.

Gezellig en eigenwijs

Het Grafisch Lyceum Rotterdam is een gezellige vakschool, gevestigd in het hart van Rotterdam. Creatief, innovatief en een beetje eigenwijs. Aan een goede sfeer wordt veel waarde gehecht. Iedereen heeft respect voor mensen met andere ideeën, achtergrond of talenten. Of je nu kunstzinnig bent of technisch, ideeën bedenkt of liever zorgt voor de uitvoering ervan: op het Grafisch Lyceum Rotterdam voelt iedereen zich thuis.

BOL en BBL

Het GLR heeft uitdagende opleidingen op mbo-niveau 2, 3 en 4. Je kunt een BOL-opleiding doen, een Beroeps Opleidende Leerweg, waarbij je elke dag naar school gaat en praktijkervaring opdoet tijdens je stages en praktijkopdrachten. De opleidingen Allround DTP, Printmedia (niveau 2 en 3) en Sign (niveau 2 en 3) kun je ook volgen in een BBL-route: Beroeps Begeleidende Leerweg. Dat betekent dat je werkt in een grafisch bedrijf en een aantal dagdelen per week naar school gaat.

Denken en doen

Alle opleidingen zijn zo ingericht dat de nieuwste mogelijkheden op het gebied van media, design en technologie direct kunnen vertalen in het onderwijs. Een vak leer je niet alleen door theorie. Daarom besteden we in alle opleidingen veel aandacht aan de praktijk. In projecten, stages, themamodulen en miniondernemingen leer je waar het in de praktijk om gaat.

Open Dag

Met eigen ogen zien wat er gebeurt op het Grafisch Lyceum Rotterdam? De sfeer proeven, werk van studenten bekijken en rondkijken in het atelier, de vele designlokalen, de geavanceerde licht-, geluids- en opnamestudio’s en de inpandige drukkerij van de school? Dat kan tijdens de open dag op zaterdag 26 januari. Je kunt dan rondkijken in de school, voorlichtingen bijwonen en informatie verzamelen.

Kijk voor alle informatie op www.glr.nl. Bellen (tel. 088-2001500) of mailen (info@glr.nl) voor vragen kan ook.