DORDRECHT – Corine Schreuder is vorig jaar gestart als regionaal consulent van het ScheidingsHuys. Zij begeleidt echtparen uit Dordrecht en omstreken op een zo’n harmonieus mogelijke manier naar een echtscheiding. Tegen een vooraf afgesproken tarief.

Bij een scheiding komt heel veel kijken. Zeker als er kinderen in het spel zijn is het heel belangrijk dat beide partijen de zaken goed regelen. “Er moet een goede basis gelegd worden voor de toekomst. Ouders blijven tenslotte een gezamenlijke verantwoordelijkheid houden”, zegt Schreuder. Door het economisch tij ziet zij het aantal scheidingen teruglopen. “Het is natuurlijk een stuk duurder om twee huishoudens te onderhouden.” Sowieso zijn er golfbewegingen in het aantal scheidingen waar te nemen. Rond de maand maart is er bijvoorbeeld jaarlijks weer een stijgende lijn waarneembaar. Rond de feestdagen hebben de mensen de tijd gehad met elkaar te praten en een paar maanden later wordt de knoop doorgehakt. Schreuder is geen mediator, maar kan wel zorgen voor een zo eensgezind mogelijke oplossing. “Het traject begint met een intakegesprek. Daarin kijken we of er een wederzijdse klik is. Daarna stellen we een stappenplan op. Op basis daarvan krijgen ze meteen te horen welke vaste prijs het hele traject heeft.”

Rechter

Afhankelijk van hoeveel er geregeld moet worden op juridisch en financieel gebied volgt daarna een aantal vervolgafspraken. Alles moet worden bekeken en vastgelegd. Desgewenst gebeurt dat bij de mensen thuis. Uiteindelijk rolt daar een compleet convenant uit en eventueel een ouderschapsplan. Het kant-en-klare verzoekschrift wordt tenslotte bij de rechter neergelegd. Daarmee worden (hoge) advocatenkosten uitgespaard en ligt er uiteindelijk toch een oplossing waar beide partijen mee kunnen leven.

Voor meer informatie: corineschreuder@hotmail.nl. Bellen kan ook: tel. 06-300089561.