DORDRECHT – Voor tuiniers organiseert de vereniging Groei en Bloei het Open Tuinen weekend en een Tuinenreis. De Tuinenreis gaat dit jaar naar Brabant en Zeeland. Bij het weekend worden op zaterdag Dordtse tuinen bezocht, en is op zondag de mogelijkheid om zelfstandig elders te kijken. (Foto: www.sequoiahof.nl)

De tuinenreis is op donderdag 13 juni. Om 08.00 uur vertrekt er een bus vanaf het Nassauplein 1. Als eerste wordt een tuin bezocht in Heerle. Er wordt een rondleiding gegeven en bij de kweekkas zijn bijzondere planten te koop. Verder gaat de reis naar de Sequoiahof in Vlake, dan op naar Vlackeland in Nieuw en Sint Joosland. Weer een heel ander type tuin dan de eerste twee. Het belooft dus een zeer gevarieerde reis te worden. Kosten voor deze reis zijn 51 euro voor leden, 56 euro voor niet-leden. Wie mee wil kan zich aanmelden bij Lydia Bruins, lydiabruins@gmail.com of  tel. 6167093 (’s avonds). Opgeven kan ook bij Inge Seegers, c.h.stapel@kpnmail.nl.

Weekend

Het landelijke Open Tuinen weekend van Groei&Bloei is dit jaar op 22 en 23 juni, ook de afdeling Dordrecht doet mee op zaterdag 22 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur. Deelnemende tuinen zijn

Singel 314 (tuin van Anton Reker), Wielhovenstraat 35 (Nathalie Spiering), Maartensgat 1 en 4 (tuin van Marijke van Aardenne), Essenburg 43 (Tuin van Ruud Mol). Ook is een bezoek mogen aan Tuinexperience. Bij Hoveniersbedrijf de Biesbosch zijn binnen ‘tuinkamers’ te bewonderen en kan inspiratie worden opgedaan.

Voor meer informatie over de vereniging kijk op www.dordrecht.groei.nl