DORDRECHT – De Dordtse voetbalvereniging Wieldrecht viert dit weekend haar 75e verjaardag op een heel bijzondere manier. Dankzij de sponsoren speelt het eerste elftal komend seizoen met het Voor Sara-logo op de borst en de High Five Foundation boven de rugnummers.

De twee Dordtse goede doelen worden op deze manier in het zonnetje gezet. Stichting Voor Sara strijdt voor een behandeling voor zeldzame spierziektes en is opgericht door de ouders van het inmiddels 7-jarige Dordtse meisje Sara. De stichting is er in geslaagd in vijf jaar tijd twee veelbelovende wetenschappelijke onderzoeken op te laten starten en is inmiddels wereldwijd een belangrijke spil in de zoektocht naar een behandeling voor de spierziekte van zowel Sara als alle andere patiënten van zeldzame spierziekten.

High Five

De High Five Foundation is er voor kinderen van 4 tot en met 16 jaar van wie de ouders zijn aangesloten bij de voedselbank. Met vijf projecten per jaar wil de stichting deze Dordtse kinderen onbezorgd laten genieten. Dat doet de stichting door de kinderen mee te nemen naar de dierentuin, een pretpark of een ander evenement.

Sponsorcollectief

Behalve de naamsbekendheid dankzij de shirtsponsoring, krijgen de stichtingen ook een geldbedrag van de sponsoren. Het sponsorcollectief bestaat uit de Dordtse bedrijven AVA, Flex Impuls, IPS powerful people, Joker van der Wiel interieur, Gebroeders Kloens, Van Laar scheepvaart, Peute Groep en Sport Centrum Dordrecht.

Familieclub

Voorzitter Henk de Kleijn: “Als voorzitter ben ik ontzettend trots om te zien hoe Wieldrecht in tijden van tegenslag opstaat, hoe we elkaar steunen bij verdriet en hoe we samen feesten als er iets te vieren valt. Wieldrecht is een familieclub. Dat we dankzij onze sponsoren nu ook twee goede doelen steunen die speciaal voor kinderen opkomen, past ons heel goed.”

Meerwaarde

Burgemeester Wouter Kolff is enthousiast over de op twee na grootste voetbalvereniging van Dordrecht, met maar liefst 835 leden. “Wieldrecht ligt niet alleen geografisch midden in de stad, de vereniging staat ook figuurlijk midden in de samenleving”, zegt hij in de jubileumgids van de club. “De club toont een grote maatschappelijke betrokkenheid, onder meer als gastheer van buitenschoolse opvang in de kantine en als medeorganisator van de jaarlijkse benefietdag op haar terrein van Stichting Voor Sara, Koningsdag en schoolvoetbal op haar terreinen. Zo toont VV Wieldrecht de meerwaarde van een vereniging: het is meer dan een avondje trainen en een wedstrijd in het weekend, het is de betrokkenheid van de club bij de stad, het is je mooie accommodatie breder inzetten. Daarin is Wieldrecht echt een voorbeeld.’’