Ondernemers

reageer als eerstwo 30 okt 2013

Megakeuze bij 4 Your Games

DORDRECHT – De Dordtse spellenspeciaalzaak 4 Your Games is tweeënhalf jaar actief als webshop. De jonge ondernemers Kevin Casteleijn (25) en Linda Bakker (24) hebben nu ook een fysieke winkel geopend aan de Lenghenstraat. De keuze op (bord- en kaart)spellengebied is er overweldigend.

Net als veel andere jongeren bracht Kevin erg veel tijd door met het spelen van internet-games. “Ik was er echt verslaafd aan”, vertelt hij. “Maar op een gegeven moment merkte ik dat mijn sociale leven eronder ging lijden. Je denkt heel veel mensen te kennen, maar er gaat niks boven het spelen van een ‘echt’ spel met een aantal vrienden.” Kevin zette zijn computer uit en stortte zich met vrienden en familie op ‘offline’ bordspellen, zoals Magic: The Gathering, een verzamelkaartspel dat steeds uitbreidt. “Er worden zelfs grote toernooien rond dit spel georganiseerd”, vertelt Kevin. Samen met zijn vriendin Linda ging hij zich meer verdiepen in wereld van de offline spellen en ontdekte dat er een enorm divers aanbod is voor alle leeftijden. Ze besloten een webshop op te zetten. Die bleek in een grote behoefte te voorzien. Deze maand was het tijd voor de volgende stap: het openen van een winkel aan de Lenghenstraat, het straatje tussen het Bagijnhof en de Drievriendenhof.

Duizend spellen

In de winkel is een collectie te vinden voor jong en oud van rond de duizend spellen. Spellen die veel inzicht en denkwerk vragen, maar natuurlijk ook de klassiekers als de Kolonisten van Catan en Monopoly. Maar om het onderscheid duidelijk te maken: dat laatste spel is bij 4 Your Games dan wel verkrijgbaar in vele varianten, zoals World of Warcraft, Lord of the Rings en Star Wars. “De etage boven de winkel willen we gaan gebruiken om toernooien te organiseren”, zegt Kevin. “Ook een ideale gelegenheid om een spel te leren kennen.”

Openingsactie

Natuurlijk blijft ook de webshop in bedrijf. De winkel aan de Lenghenstraat 5 is geopend van maandag tot en met zaterdag. Wie er de komende tijd minimaal 15 euro besteedt, krijgt er een gratis kaartspel van Cranium Zigity bij (zolang de voorraad strekt).

Meer info: www.4yourgames.nl.

Geef een reactie