DORDRECHT – New York Pizza viert haar 20-jarig bestaan met de beste groeicijfers uit haar geschiedenis en grote plannen voor de toekomst. In 2013 opent de franchiseketen 25 nieuwe vestigingen, waardoor de teller eind dit jaar op 130 vestigingen in Nederland staat. Eén van die vestigingen staat sinds 2006 in Stadpolders. “Die voordurende groei zegt eigenlijk al genoeg over onze prijs-kwaliteitsverhouding”, zegt eigenaar Bulent Karso van de Dordtse vestiging.

Directeur Philippe Vorst van New York Pizza kon in het jubileumjaar weer goed nieuws brengen: “Het succes van de onderneming is onvoorstelbaar groot. In 2011 was de omzetgroei 17 procent en in 2012 kwam daar nog eens 6 procent bovenop. Zeker in deze roerige tijden is dat een enorme prestatie én ook motivatie.” Karso maakte zes jaar geleden een slimme keuze door het pand te kopen op de winkelstrip aan het Pearl Buck-erf en zijn tweede eigen vestiging van New York Pizza te starten. “Omdat het pand zo groot was zijn we er ook Grill House en Chicken House begonnen. Drie-in-één dus. Een gouden greep en een prima locatie, want ook wij groeien ieder jaar stevig door. Het gaat zo goed dat ik op zoek ben naar een franchisenemer die het westen van Dordrecht gaat bedienen.”

4,3 miljoen pizza’s

New York Pizza heeft een omzet van 43 miljoen euro per jaar, op dit moment 110 vestigingen en 5 in aanbouw. Dit jaar wordt de stap naar het buitenland (Duitsland) gemaakt. De franchisenemers scheppen gezamenlijk meer dan 2000 arbeidsplaatsen, verkopen meer dan 4,3 miljoen pizza’s per jaar en gebruiken daarvoor 500 ton kaas. Daarnaast worden meer dan 1,1 miljoen pizzaslices verkocht, onder meer op evenementen als Lowlands. Om al het deeg te bereiden is meer dan 2000 ton meel nodig. Per jaar gaat er 350 ton tomatensaus doorheen. Van pionier aan het Spui in Amsterdam is New York Pizza uitgegroeid tot de grootste Nederlandse pizzaketen. Voortdurend wordt er gestreefd naar de lekkerste pizza door het bijstellen en aanvullen van het assortiment. De pizza’s zijn altijd Freakin’ Fresh. Pas als een bestelling binnenkomt gaan de pizzaiolo’s aan de slag met de beste, natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen.

Afhalen en bezorgen

Via thuisbezorgd.nl kunnen de producten van New York Pizza, Grill House en Chicken House besteld worden. Afhalen en laten bezorgen kan dagelijks vanaf 16.00 uur aan het Pearl Buck-erf 24. Op maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag kosten de pizza’s bij afhalen slechts 5 euro. Geïnteresseerden voor een nieuwe vestiging in Dordt-West kunnen bellen met Bulent Karso, tel. 06-48445814. Wegens de drukte kunnen ook nieuwe bezorgers zich bij hem melden. Kijk op ook newyorkpizza.nl of bel de bestelling door op tel. 6305544.