Ondernemers

reageer als eerstvr 24 jan 2014

Nieuw hoofdkantoor Fokker stap dichterbij

PAPENDRECHT – De gemeenteraad van Papendrecht stemt in met de constructie die is bedacht voor de vestiging van het nieuwe internationale hoofdkantoor voor Fokker in Papendrecht. Het gebouw op het Slobbengors wordt naar verwachting begin 2018 in gebruik genomen.

Als uitkomst van een bidbookprocedure, waarbij Fokker voor Papendrecht koos, werkten beide partijen plannen uit voor een nieuw hoofdkantoor. De grond onder het Fokker-complex komt in eigendom van de gemeente en wordt voor een marktconforme prijs verhuurd aan Fokker. Hierdoor verwerft de gemeente grond in het hart van de gemeente. Het nieuwe kantoor levert een stevige bijdrage aan de Papendrechtse economie. De komst van het hoofdkantoor geeft de gemeente de mogelijkheid om het Slobbengors verder te versterken, te investeren in groen en er een centrale ontmoetingsplek van te maken voor inwoners en bezoekers. De gemeente Papendrecht en Fokker werken ook samen bij de opzet van een high-tech-fabriek voor assemblage.

Nu de raad heeft ingestemd met de plannen kunnen Fokker en gemeente verder met vervolgstappen. Zoals het uitschrijven van een Europese aanbesteding van het bouwproject.

Geef een reactie