DORDRECHT – De goudprijs is de afgelopen vier jaar verdubbeld. Overal duiken daarom partijen op de markt van het inruilen van oud goud en zilver. Het Goudwisselkantoor groeide alleen al in 2012 van 10 kantoren naar 24, inclusief 3 mobiele. Wat dit familiebedrijf onderscheidt van die andere partijen: bijna dertig jaar ervaring, betrouwbaarheid en discretie. In Dordrecht is het bedrijf sinds kort vertegenwoordigd met een kantoor, het 25e, aan de Johan de Wittstraat.

Oprichter Jaap de Ruiter begon ooit als verzamelaar van munten en papiergeld in Heerjansdam. Inmiddels is het bedrijf stevig gegroeid en wordt het op dit moment vanuit Klaaswaal geleid door Jaap en zijn vijf zonen. “Door de economische crisis zien we het aantal klanten groeien”, zegt Erik de Ruiter, een van die zonen. “Mensen hebben geld nodig. Daarnaast zijn, eveneens door die crisis, de prijzen van goud en zilver sterk gestegen. Ook dat zorgt dus voor meer klanten.”

 Kwartje van 76.000 euro

Waar de concurrentie strooit met termen als ‘gegarandeerd de hoogste goudprijs’ profileert het Goudwisselkantoor zich met betrouwbaarheid en ervaring. “De prijzen fluctueren per dag, dus wij zeggen altijd: ‘kom langs dan geven wij vrijblijvend een reële taxatie.” Klanten kunnen bij het Goudwisselkantoor terecht voor het inruilen van gouden sieraden en munten en oud zilver. De waardebepaling vindt plaats in een discrete afgeschermde ruimte. Betaling vindt contant of per bank plaats. De (gouden) munten vormen een aparte categorie vanwege de verzamelwaarde. Bij het Goudwisselkantoor is deze specifieke kennis in huis. “De historische waarde wordt vaak onderschat”, weet Erik de Ruiter. “Zo kwam hier laatst een kwartje uit 1817 voorbij met een waarde van ruim 76.000 euro. Dat is natuurlijk een veelvoud van de materiaalwaarde van zo’n stuk.”

Beleggen

Omdat steeds meer mensen geen vertrouwen meer hebben in het bankensysteem is ook de vraag naar beleggen in goud en zilver enorm gestegen. Bij het Goudwisselkantoor geven ze hier graag advies over en kan ook de daadwerkelijke belegging geregeld worden. Het Goudwisselkantoor is te vinden aan de Johan de Wittstraat 166, vlakbij het station van Dordrecht. De openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur. Vanwege de veiligheid moeten bezoekers aanbellen. Meer informatie: goudwisselkantoor.nl.