DORDRECHT – De ambachtelijke slagerijen van PLUS ’t Lam verkopen met ingang van maandag 18 maart uitsluitend varkensvlees dat voldoet aan het Beter Leven kenmerk 1-ster van de Dierenbescherming.

Pel ’t Lam van PLUS ’t Lam Dubbeldam en Plus ’t Lam Bieshof heeft in een contract met de Dierenbescherming afgesproken dat in de ambachtelijke slagerij uitsluitend wordt gewerkt met varkensvlees dat voldoet aan het Beter Leven kenmerk 1-ster. Hiermee werkt PLUS samen met de consument aan meer dierenwelzijn in de Nederlandse varkenshouderij.

Beter Leven

Eén ster van het Beter Leven kenmerk betekent meer welzijn voor de varkens. De dieren hebben meer leefruimte dan in de gangbare varkenshouderij en er is speelmateriaal aanwezig. Ook aan de transporttijd van de dieren is aan een maximum tijdsduur gebonden. Daarnaast worden de mannelijke varkens niet gecastreerd. De varkenshouders besteden extra aandacht aan hun bedrijfsvoering voor een betere diergezondheid, zodat er minder medicijnen gebruikt hoeven te worden. Naast dierenwelzijn krijgt ook duurzaamheid meer aandacht, zoals bij de samenstelling van het voer.

Aandacht voor dierenwelzijn

Pel ’t Lam: “Eén van onze merkwaarden is Verantwoord. Dit betekent dat wij streven naar een kwalitatief goed en veilig assortiment met, waar mogelijk, toegevoegde waarde op het gebied van eerlijke handel, duurzame productie en dierenwelzijn. Met de volledige overstap naar varkensvlees met het Beter Leven kenmerk 1-ster, zetten we weer een stap in de goede richting om verantwoord bezig te zijn. Dierenwelzijn staat daarbij voorop.”

Meer verantwoord

De volledige overstap naar duurzamer varkensvlees sluit aan bij andere recente verbeteringen van PLUS ’t Lam op het gebied van dierenwelzijn. Vorig jaar werd al het voorverpakte varkensvlees vervangen door varkensvlees met het Beter Leven kenmerk 1-ster. Ook de Hollandse Beter Leven kip en Hollands kalfsvlees dragen het Beter Leven kenmerk 1-ster. Naast de herkomst van de producten spelen ook maatschappelijke betrokkenheid, gezondheid en de zorg voor het milieu een steeds grotere rol in de bedrijfsvoering en het assortiment van PLUS ’t Lam.