DORDRECHT – Bij Plus ’t Lam in Dubbeldam is dinsdag een bijzondere spaarplaatjes-campagne van start gegaan. Bij besteding van 15 euro aan boodschappen krijgen klanten een set plakplaatjes. Niet van spelers uit voetbalteams, maar van leerlingen uit de klassen van OBS Dubbeldam en de Beatrixschool. Een vol album vormt later een unieke herinnering aan de basisschooltijd. (Foto: Thymen Stolk)

Het initiatief komt bij de Dubbeldamse scholen zelf vandaan. Met name de ouderraden van beide scholen hebben heel veel werk verzet om de actie voor te bereiden en tot een succes te maken, zegt Bert van de Loosdrecht, directeur van de Beatrixschool. “Alle eer gaat naar die ouders”, zegt hij. “De spaaractie is natuurlijk hartstikke leuk voor de kinderen. Het is later een mooie herinnering aan de tijd dat we ons nieuwe gebouw in gebruik namen.” Ook zijn collega-directeur van OBS Dubbeldam, Hans Zondag, is enthousiast: “Wij zijn echt ontzettend blij met het resultaat. Het zijn prachtalbums geworden. De kinderen zijn ook enorm enthousiast.” Ook bij OBS Dubbeldam markeert het album het moment van de ingebruikname van een prachtig nieuw schoolgebouw.

Extra plaatjes

De spaaractie bij Plus ’t Lam in Dubbeldam loopt tot zaterdag 15 juli. Natuurlijk kunnen klanten kiezen van welke school ze plaatjes willen sparen. Per school gaat het om rond de vierhonderd plaatjes. Gedurende de actie zijn er ook telkens gezonde aanbiedingen waarbij extra plaatjes worden uitgedeeld.