Ondernemers

reageer als eerstwo 20 mrt 2019

Sportclubs lopen warm voor unieke Clubfund-actie Plus-supermarkten

DORDRECHT – Een gymtas, broodtrommel, muismat of teenslippers met het logo van je sportclub. Of zelfs met je eigen naam erop en een foto van jezelf in clubtenue! Daarvoor kan je vanaf deze week sparen bij de vier Plus-supermarkten in Dordrecht. Zeven Dordtse sportclubs doen mee aan deze bijzondere Clubfund-spaaractie. Maar liefst 1.500 clubleden zijn op de foto gegaan. Ze hebben allemaal online hun eigen FANshop met code en kunnen ook familie en vrienden uitnodigen om hun spaarpunten te doneren voor de gratis FANartikelen. “En daarmee wordt automatisch ook een bijdrage aan de sportclub gedaan. Een spaaractie die dus dubbel plezier oplevert”, zegt Plus-ondernemer Pel ’t Lam. (Foto: Leo Marinissen – DVO Dordrecht)

Het enthousiasme bij de deelnemende sportclubs is groot. Twee voetbalclubs (RCD en vv Dubbeldam), drie korfbalverenigingen (Oranje Wit, Sporting Delta en DeetosSnel) en twee gymnastiekverenigingen (DVO en Sparta) hebben zich aangemeld. Bij vv Dubbeldam zijn er rond de 300 leden op de foto gegaan voor hun persoonlijke FANartikelen. “Dat zijn voornamelijk jeugdspelers”, zegt Jacco Bos van de sponsorcommissie van de voetbalclub. “Alle opa’s en oma’s gaan natuurlijk meesparen. Maar ook voor de oudere leden van de club is het een leuke actie. Zij kunnen bijvoorbeeld sparen voor artikelen met alleen het clublogo.” Bij DeetosSnel zijn meer dan 150 leden op de foto gezet door clubfotograaf Maarten Boot. “Echt een leuke vorm van clubpromotie is deze actie”, vindt bestuurslid Patrick Roskam. “En leuk voor onze trouwe achterban. Ik denk dat er best wat interesse is voor clubartikelen met het logo of bijvoorbeeld selectiespelers.”

De aftrap van de actie bij Plus Valkzicht met een aantal RCD-leden. (Foto: Mieke Zwang)

Je eigen FANshop

Het gaat dus eigenlijk om een ‘plaatjesactie’ en een spaaractie voor de club ineen, legt Pel ’t Lam, eigenaar van de Plus in Dubbeldam én Stadspolders uit. “Alle deelnemers hebben een code gekregen voor hun persoonlijke FANshop. Ze kunnen mensen uitnodigen om mee te sparen. Dat werkt zo: bij iedere 10 euro aan boodschappen krijg je een gratis spaarzegel. Achterop de zegels staat een actiecode, waarmee je in de webshop aankopen kunt doen. Of je kunt als klant die punten natuurlijk doneren aan een speler naar keuze, zodat die eerder zijn gratis FANartikelen kan bestellen. Leuke spulletjes voor jezelf én een bijdrage voor je club. Deze actie past heel erg bij waar wij als Plus voor staan.” Om de Clubfund-actie extra te promoten hebben alle deelnemende clubs een promotiepakket ontvangen met folders en posters voor in het clubhuis/de kantine.

De Clubfund-actie is deze week van start gegaan en loopt tot 25 mei. Sparen voor punten kan bij de Plussen in Dubbeldam, Stadspolders (Bieshof), in het Land van Valk (Valkzicht) en op het Vogelplein (Doesburg). Meer informatie en een volledig overzicht van alle FANartikelen zijn te vinden op www.clubfund.nl. Als je bijvoorbeeld naar www.clubfund.nl/rcd kom je in de FANshop van voetbalclub RCD.

 

Geef een reactie