DORDRECHT – Taxi Centrale Dordrecht heeft een rijke historie. Het bedrijf bestaat dit jaar liefst 85 jaar. Daartussen ligt een ontwikkeling van een vervoersdienst met paard en wagen naar een servicegericht taxibedrijf met een moderne vloot van 21 auto’s, herkenbaar aan de rode taxibordjes op het dak.

Wat in die 85 jaar ook sterk is veranderd is de concurrentie op de markt. Door de onderscheidende service, flexibiliteit en betrouwbaarheid heeft Taxi Centrale Dordrecht al die tijd echter zijn sterke positie weten te behouden. “Wij doen bijvoorbeeld heel veel zakelijk vervoer, bijvoorbeeld voor DuPont”, vertelt Ricardo de Boef, die samen met zijn broer, vader en diens compagnon Piet in ’t Veld werkzaam is bij het bedrijf. “Als die een half uur van tevoren tien taxi’s bestellen kunnen wij die, in tegenstelling tot de meeste andere taxibedrijven, leveren. Dat onderscheid zie je ook in onze 24-uursbeschikbaarheid. Wij hebben ook ’s nachts altijd twee of drie chauffeurs paraat staan. Wij gaan als familiebedrijf net even een stapje verder op het gebied van flexibiliteit en service.” Naast zakelijk vervoer verzorgt Taxi Centrale Dordrecht veel vervoer van en naar horeca, ziekenvervoer en groepsvervoer van en naar Rotterdam. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van een moderne vloot van Mercedessen en Volkswagens die plaats bieden aan vier tot acht personen.

PIN en creditcard

Waar bij het paard en wagen nog contant met guldens moest worden afgerekend, kan dat anno2013 inelke taxi van Taxi Centrale Dordrecht met PIN of creditcard. De komende tijd wordt het jubileum gevierd met aantrekkelijke actietarieven.

Meer info op www.taxicentraledordrecht.nl. Een taxi oproepen kan de klok rond op tel. 6131234 of 6135800.

Taxi Centrale Dordrecht al 85 jaar tot uw dienst