DORDRECHT – Als eerste organisatie in de regio Drechtsteden biedt Trivire de Corporatie Starterslening aan. Hiermee wil de woningcorporatie starters helpen bij de aankoop van hun eerste koopwoning. Op 15 februari is de regeling in werking getreden.

Het financieren van een woning is moeilijk in deze tijd, vooral voor starters. De Corporatie Starterslening overbrugt het verschil tussen de totale aankoopkosten van de woning en het bedrag dat starters bij de bank kunnen lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie. Het maximale bedrag voor de starterslening is nooit meer dan 20 procent van de totale aankoopkosten.

Extra stimulans

Jeanne de Waard, projectleider Trivire: “We zijn erg blij dat we de Corporatie Starterslening kunnen aanbieden. De regeling is ook een extra steun in de rug voor mensen die op basis van hun inkomen niet meer in aanmerking komen voor een sociale huurwoning en aangewezen zijn op dure huurwoningen of koopwoningen. Met de starterslening kunnen starters een woning kopen, waarvan de maandlast past bij hun inkomen. We hopen hiermee de woningmarkt een extra stimulans te geven.”

Voorwaarden

Trivire biedt de starterslening aan bij zowel de bestaande koopwoningen in haar bezit als bij de nieuwbouw. Voor het inzetten van de Corporatie Starterslening werkt Trivire samen met SVn (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting). SVn verstrekt de lening namens Trivire. Trivire stelt zelf de voorwaarden op waaraan de starter moet voldoen om voor de lening in aanmerking te komen. Zo heeft Trivire bepaald dat de maximale lening  30.000 euro mag bedragen. Voor woningen onder de 100.000 euro geldt een maximale hoogte van 10.000 euro. Overigens is het toegestaan om verbeterkosten of meerwerk mee te nemen in de berekening.

Startersinformatiemarkt

Op zaterdag 6 april organiseert Trivire van 11.00 tot 14.00 uur een startersinformatiemarkt op haar hoofdkantoor aan de Callistolaan2 inDordrecht. Hier kunnen mensen informatie krijgen van makelaars en notarissen en bij hypotheekadviseurs meteen uit laten rekenen hoe de Corporatie Starterslening hen kan helpen. SVn is ook aanwezig en geeft een presentatie over de inzet en de voorwaarden van de lening.