DORDRECHT – Uw Slager Henk Versteeg op het Damplein gaat voor kip met een beter leven en meer smaak. “Een vitale, sterke en gezonde kip met smaak. Dat is waar wij voor gaan en staan”, zegt Versteeg.

“In onze slagerij is de zogeheten Boerderijkip verkrijgbaar. Een kip afkomstig van Nederlandse pluimveehouderijen waar ze onder verantwoorde omstandigheden leven. De stallen waarin ze leven zijn diervriendelijker ingericht en het dag- en nachtritme wordt erin gewaarborgd. Doordat de kippen meer tijd en leefruimte hebben zijn ze minder gevoelig voor gezondheidsproblemen. De kippen krijgen 100 procent plantaardig voer, dat voor minimaal 70 procent uit granen bestaat. De pluimveehouders van de Boerderijkip streven naar zo min mogelijk antibioticagebruik, waardoor de meeste kippen geheel antibioticavrij opgroeien. Het is een kip die bovendien naar echte kip smaakt en alleen verkrijgbaar is bij uw versspecialist.”

Beter Leven

“Ons rund-, kalfs- en varkensvlees heeft ook een Beter Leven keurmerk”, vervolgt de slager. “Alle dieren krijgen onder andere meer ruimte, speeltjes in de hokken en altijd de mogelijkheid om water te drinken. Verder zijn de dieren vrij van antibiotica. Kortom, het varken of rund is goed verzorgd een heeft een aangename leefomgeving. Naast het Beter Leven varkensvlees verkopen wij ook Livar-vlees. Dit Limburgs kloostervarken is met smaak gefokt door monniken op de abdij Lilbosch in Echt. Informatie hierover is te vinden op livar.nl. Maar komt ook gerust met vragen langs in onze winkel.”

Natuurlijke smaak

Versteeg: “Verder zijn wij trots op onze boerenham. Gemaakt van speciaal geselecteerd varkensvlees met een natuurlijke smaak, zonder onnatuurlijke toevoegingen. Onze hammen zijn natriumarm, allergenenvrij en worden volgens traditionele receptuur op ambachtelijke wijze bereid. Ons vlees voor de barbecue wordt gemarineerd met marinades zonder MSG, declarabele allergenen, fosfaten en met minimaal 20 procent minder zout dan andere marinades. Er worden alleen natuurlijke smaakversterkers gebruikt om de producten hun eigen unieke smaak te geven.”