H.I. AMBACHT – In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 april is een echtpaar (42 en 46 jaar) aan de Gerard Alewijnsstraat in Hendrik-Ido-Ambacht bij hun huis overvallen. Ze raakten hierbij lichtgewond.

De twee slachtoffers werden die nacht rond half vier buiten voor hun woning opgeschrikt door twee mannen. De twee eigenaren van een horecagelegenheid kwamen op dat moment thuis van hun werk. De overvallers bedreigden hen en eisten geld. Er ontstond een worsteling tussen de man en vrouw en de twee overvallers. Het echtpaar raakte hierbij lichtgewond. Omdat de overvallers werden tegengewerkt en de slachtoffers om hulp riepen, gingen zij er zonder buit vandoor. De gealarmeerde politie startte die nacht een uitgebreid onderzoek in de wijk maar trof de overvallers niet meer aan. De afgelopen dagen vond al een uitgebreid buurtonderzoek plaats maar de recherche kan alle informatie gebruiken om dit misdrijf op te lossen.

In de loop van de nacht iets opvallends of verdachts gezien en/of gehoord? Een scooter gezien in de wijk Krommeweg, of in de omgeving daarvan, met daarop twee personen, beide in donker gekleed? Of wie anderszins informatie heeft kan bellen met het team via 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan ook via 0800-7000.