DORDRECHT – De politie vermoedt dat er een connectie is tussen twee heftige moordzaken, die eerder bij Opsporing Verzocht aan bod kwamen. De politie houdt er rekening mee dat het schietincident op 25 april 2020 waarbij Johnny Henriques om het leven kwam en het schietincident van afgelopen oktober, waarbij Remsley Eisden het dodelijke slachtoffer was, beide het gevolg kunnen zijn van een langlopend conflict tussen twee rivaliserende groepen in Dordrecht. (Archieffoto’s: Stolk Fotografie)

Om de onderzoeken een extra steun in de rug te geven, is besloten de beloning te verhogen voor de tip die leidt tot de oplossing van de zaak Johnny Henriques. De beloning wordt nu 20.000 euro. Op 22 november is een verdachte aangehouden in verband met de dood van Remsley Eisden. Het onderzoek naar deze zaak is nog in volle gang. Meerdere kogels kostten de 42-jarige Johnny Henriques 2,5 jaar geleden het leven. Hij werd op de bewuste zaterdagavond op de Jacob van Heemskerckstraat, toen hij in de buurt van zijn woning parkeerde, neergeschoten. Henriques probeerde nog te vluchten, maar de schutter vuurde nog enkele kogels van dichtbij op hem af.

Tip desnoods anoniem

Wie informatie heeft die van belang kan zijn: “Meld u zich dan alstublieft”, vraagt de politie. Wilt u anoniem blijven, dan kunt u bellen naar 0800-7000 of via ‘M’ een online tipformulier versturen. Weet of vermoedt u iets over een van de schietincidenten en/of wie daar als dader bij betrokken kunnen zijn geweest, neem alstublieft contact op met de politie. Dat kan als u dat prettig vindt ook middels een vertrouwelijk gesprek met iemand van het Team nationale Inlichtingen.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

ALGEMEEN TIPFORMULIER