DORDRECHT – Een 46-jarige man uit Zevenhuizen is zondagmiddag op de N3 bij Dordrecht zijn portemonnee verloren, doordat hij deze per abuis op het dak van zijn auto had laten liggen. Zo’n 3100 euro aan biljetten van 50 euro dwarrelden over de randweg. Een nog onbekende vrouw ging er met het grootste bedrag vandoor. De politie zoekt getuigen.

De man reed kort na het middaguur bij de Laan der Verenigde Naties de oprit van de N3 richting Papendrecht op. Tot zijn grote schrik zag hij niet veel later de inhoud van zijn portemonnee over de weg dwarrelen en werd het hem duidelijk dat hij zijn portemonnee op het dak van de auto had laten liggen. Omdat er geen vluchtstrook was besloot hij snel de eerste de beste afrit te nemen en een rondje te rijden.

In de tussentijd waren er ondanks het gebrek aan vluchtstrook wel enkele andere automobilisten die stopten en het geld bijeen raapten. Waaronder ook de vrouwelijke inzittende van een blauwe Renault Scenic. Ze vertelde de andere mensen op de weg dat het haar geld was omdat ze haar portemonnee op het dak van haar auto had laten liggen. Het bijeengebrachte geld werd aan haar overhandigd en ze vertrok. Toen kort daarna de echte eigenaar van het geld kwam aangereden werd duidelijk hoezeer de vrouw misbruik van de situatie had gemaakt. In de blauwe Renault zat ook nog een man en volgens enkele getuigen zouden achterin ook twee kinderen hebben gezeten. Van de 3100 euro in de portemonnee is 160 euro teruggevonden. Ook de portemonnee zelf en verschillende passen zijn nog zoek.

De politie is ook nog op zoek naar de bestuurder van een oud model Volkswagen Caddy. Hij zou een belangrijke getuige kunnen zijn. Ook andere getuigen van het incident zijn welkom: tel. 0900-8844.