Politieberichten

reageer als eerstma 8 aug 2016

Pokémon Go aanleiding mishandeling Stadspolders

DORDRECHT – De aanleiding voor de mishandeling van een 29-jarige Dordtenaar, vorige week maandag tegen middernacht op het Koeienveld in Stadspolders, bleek het spel Pokémon Go te zijn geweest. Het slachtoffer en zijn 25-jarige vriend waren het spel aan het spelen toen ze werden belaagd, geslagen en beroofd van een mobiele telefoon door andere spelers.

Maandagavond rond 23.30 uur waren de twee vrienden op het Koeienveld bezig met Pokémon Go. Op het veld waren meerdere andere spelers aanwezig. Een groep van zo’n acht mannen riep richting de twee mannen dat ze het niet moesten wagen hun ‘Pokémon Gym’ aan te vallen. Een woordenwisseling en wat duw- en trekwerk volgde. De 29-jarige Dordtenaar deelde de eerste klap uit, maar werd vervolgens door zes tot acht jongens tegelijk belaagd. Zij deelden meerdere klappen en schoppen uit. Ook toen de Dordtenaar al op de grond lag, bleven zij hem schoppen en slaan, ook op zijn hoofd. De man probeerde op te staan en weg te komen, maar werd telkens opnieuw neergeslagen. Uiteindelijk wist hij te ontkomen en naar zijn huis te rennen. Zijn vriend verloor hij uit het oog. Later bleek ook deze 25-jarige vriend te zijn geslagen en te zijn beroofd van zijn telefoon met in het hoesje al zijn pasjes.

Letsel

In het ziekenhuis blijkt de 29-jarige Dordtenaar naast een dik oog en vele blauwe plekken een hersenschudding, diverse kneuzingen over zijn hele lijf en een gebroken neus te hebben. De 25-jarige vriend heeft een wond aan de binnenkant van zijn wang, heeft veel last van zijn hoofd, is misselijk en bezoekt voor de zekerheid ook de eerste hulp. De mannen hebben aangifte gedaan. De politie hoopt dat nog meer getuigen zich melden. Er waren die avond meerdere (groepjes) Pokémon-jagers op het veldje aanwezig.

Geef een antwoord