DORDRECHT – Het vrouwenteam van ijshockeyclub Dordrecht Lions is kampioen van Nederland geworden en wordt komende zondag, na afloop van hun laatste competitiewedstrijd tegen VT Regio Oost, in de Sportboulevard in Dordrecht, gehuldigd door de Nederlandse IJshockey Bond. Het is het eerste jaar dat de Dordrecht Lions met een vrouwenteam staat ingeschreven in de nationale competitie.

Hoofdjeugdtrainer Stefan Collard kwam met het voorstel naar het bestuur van de Dordrecht Lions om met alle meisjes en vrouwen die bij Dordrecht Lions spelen, een apart team te vormen en mee te doen in de vrouwencompetitie. De meisjes en vrouwen bleven ook met hun eigen team meetrainen en -spelen. Corina en Stefan Collard werden coach, Richard Teeuwen, Rheija de Wilkes en Danny Haverkorn zorgden voor de begeleiding. Om deze competitie te promoten heeft de Nederlandse IJshockey Bond goed gevonden dat ook vrouwen van verenigingen zonder vrouwenteam mee mochten doen. Dordrecht Lions heeft al jaren veel meisjes en vrouwen in hun teams. Tijdens het WK vorig jaar van het Nationale Vrouwenteam stonden dan ook vier Dordtse vrouwen op het ijs. Ook tijdens het WK van meisjes onder de 18 jaar waren vier Dordtse meisjes geselecteerd. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat de Dordrecht Lady Lions een sterk team is en al op de voorlaatste competitiedag ongeslagen kampioen werd. De wedstrijd begint zondag om 16.00 uur en de entree is gratis.

Tegelijkertijd wordt ook het jeugdteam onder de 12 jaar gehuldigd. Zaterdag speelt dit team om het kampioenschap van Nederland in Tilburg tegen Tilburg Trappers. Ongeacht het resultaat wordt dit team gehuldigd op zondag, tegelijk met de huldiging van de Dordrecht Lady Lions. Het jeugdteam won eerder dit seizoen al de FairPlay & Respect-prijs van de IJshockey Bond.