DORDRECHT – In acht dagen tijd heeft Oranje Wit zich teruggemeld in  het gevecht om de prijzen in de eerste klasse C. Na de knappe triomf bij de inmiddels onttroonde koploper VVGZ vloerde het gezelschap van Pippy Pruymboom zaterdagmiddag aan de Middelweg het gerenommeerde Heerjansdam: 2-0.(Foto: Michel Sterrenberg).

De conclusie na de twee opeenvolgende zegepralen: alles is nog mogelijk voor Oranje Wit, wat de prijzenjacht betreft. Deelname aan de nacompetitie via een hoge klassering in het eindklasement, of met een periodetitel, ligt in het verschiet. Maar zelfs het kampioenschap kan nog belanden bij de équipe van Pruymboom. De achterstand op LRC, de nieuwe lijstaanvoerder, bedraagt vier punten. Pelikaan en VVGZ tellen ieder twee punten meer. De Zwijndrechtse eersteklassers vochten zaterdag op sportpark Bakestein een titanentstrijd uit, die werd beslecht in het voordeel van Pelikaan (1-0). Niels van Muyen maakte op sportpark Bakestein in de slotfase het enige doelpunt.

Titelkandidaten

Met Pelikaan, VVGZ, Oranje Wit en Sliedrecht, dat zaterdag Alblasserdam vernederde (7-0), telt de Drechtstreek vier clubs die nog mogen hopen op de hoofdprijs, achter titelkandidaat nummer één LRC. Heerjansdam kan de eerste plaats vergeten na de nederlaag aan de Dordtse Middelweg. Voor dit seizoen startte de degradant als belangrijkste gegadigde voor directe promotie, maar het maakte de verwachtingen ondanks de intrinsieke kwaliteiten niet waar. Bij ‘De Dammers’ ontbreekt in veel wedstrijden de noodzakelijke teamgeest, een regelmatig terugkerend euvel. Oranje Wit is één van de ploegen die dit seizoen heeft geprofiteerd van het Heerjansdamse gebrek aan eenheid. Voor Pippy Pruymboom betekende het als trainer van Oranje Wit de eerste zege tegen zijn de club waar hij als speler én als oefenmeester actief was. De Middelwegclub zet de campagne komend weekend voort met een visite aan Drechtstreek.