Sport

reageer als eerstzo 11 jun 2017

Amerikaanse nieuwkomer pakt zege met Mampaey The Hawks

DORDRECHT-Tyler Wagner boekte zaterdag met zijn eerste optreden voor de honkballers van Mampaey The Hawks direct een 6-4 overwinning in deel ΂n van de tweekamp met RCH. De 28 jarige Amerikaan (voormalig student biologie aan de universiteit van Virginia) die een dag eerder op Nederlandse bodem arriveerde begon aan de Krommedijk als startende werper en werd in de vijfde slagbeurt vervangen door Michel Offerman.
Na een 1-4 achterstand staken de Dordtenaren de koppen bij elkaar om vervolgens op gelijke hoogte te komen met de gasten uit Heemstede. Die gelijke stand was voor The Hawks voldoende motiverend er nog een tandje bij te zetten. Door enkele fraaie acties met als resultaat twee scores en een 6-4 eindstand. Een dik verdiende zege voor de equipe van coach Orlando Eduarda.
Helaas slaagden de Dordtenaren er zondagmiddag in Heemstede niet in om de winnende lijn voort te zetten.Nu was er een 11-9 winst voor RCH. In de honkbal overgangsklasse neemt The Hawks nu de zesde positie in.
In de eerste klasse B won Zwijndrecht in Breda op Brabantse bodem met 1-8 van JEKA. Na elf speeldagen is Zwijndrecht nu de nummer vijf van het klassement.
Ook de softbalsters van Zwijndrecht waren dit weekend succesvol. Het uitduel in de tweede klasse bij Islanders werd met een nipte 11-12 zege afgesloten.

Geef een reactie