DORDRECHT – In het amateurvoetbal werken de eerste- en tweedeklassers een regulier programma af, terwijl in de lagere klassen het devies inhalen luidt. Voor zondagvijfdeklasser OMC staat aan de Corridor de cruciale clash tegen DIOZ op het menu.

Mocht het elftal van Jan Witman de Brabanders met een nederlaag terug naar huis sturen, dan kan OMC promotie naar de vierde klasse nauwelijks nog ontgaan. De enige andere Dordtse club die zondag ook speelt, is SSW, dat op visite gaat bij runner-up TVC’39. De Dordtse nummer één in 4C verzekerde zich afgelopen zondag al van promotie, ondanks verlies bij Sprundel, maar de titel staat nog wel op het spel. TVC heeft nog één punt nodig om rechtstreeks te promoveren en kan SSW nog van het kampioenschap afhouden.
Een dag eerder kennen de Dordtse vertegenwoordigers die opdraven, uiteeenlopende belangen. Oranje Wit heeft drie punten nodig in en tegen Almkerk om in de race te blijven voor de prijzen. DFC en Wieldrecht jagen allebei op eigen veld op een driepunter, om de mogelijkheid op een langer verblijf in de tweede klasse een impuls te geven. In 3C kan SC Amstelwijck op eigen terrein succes tegen GJS goed gebruiken om zich enige ruimte te verschaffen in de gevarenzone. Het team van Danny Slegers start echter als underdog tegen GJS, dat met een zege beslag legt op de titel.
In de kelder van het zaterdagvoetbal vervolgen ODS en Dubbeldam de race voor een plek in de nacompetitie. Dubbeldam treft daarbij aan de Schenkeldijk het inmiddels gepromoveerde ZBC’97, dat zich zaterdag in geval van een triomf kampioen mag noemen. Het programma:

Zaterdag
1C: Almkerk – Oranje Wit
2F: DFC – Rijswijkse Boys, Wieldrecht – The Gunners
3C: SC Amstelwijck – GJS
4C: TSC – ODS
4D: Dubbeldam – ZBC’97

Zondag
4C: TVC Breda – SSW
5C: OMC – DIOZ