Sport

reageer als eerstdi 18 mrt 2014

Davy Brand tweede bij EK Kyokushin karate

DORDRECHT – Bij de Open Europese Kyokushin Karate kampioenschappen in Den Haag op zondag 16 maart heeft Davy Brand (Budokai Vleesenbeek) zijn visitekaartje afgegeven. Na een spannende finalewedstrijd werd hij tweede. Achter de zeer ervaren Darren Chan.

 

Brand stapte bij de volwassenen tot 75 kilo in de ring. Na negen maanden niet spelen, was zijn eerste partij even wennen. Toch wist hij de wedstrijd te winnen. De tweede wedstrijd werd vrij snel in zijn voordeel beslist. Met een lowkick schakelde Brand zijn tegenstander uit. Hierdoor won hij op een technische knock-out. In de halve finale gaf de tegenstander van Brand op en stond Brand in de finale. Daar was Darren Chan uit Engeland zijn tegenstander. Deze 36-jarige Engelsman is ruim 7 kilo zwaarder en een zeer ervaren vechter. Na een verlenging was de wedstrijd nog steeds niet beslist. Beide vechters moesten daarna breken. Helaas brak Brand met zijn stoot niet door alle planken heen, terwijl Chan dit wel deed. Hierdoor moest Brand genoegen nemen met een tweede plaats.

 

Jeugd

Noah van den Broek heeft zijn partij bij de jeugd verloren. Van den Broek die slechts enkele dagen daarvoor gevraagd werd mee te doen in Den Haag, vocht een prima partij tegen zijn grotere en zwaardere tegenstander. De scheidsrechters waren verdeeld over wie de winst toebehoorde. Uiteindelijk besliste de hoofdscheidsrechter de wedstrijd in het nadeel van Van den Broek.

Geef een reactie