DORDRECHT – De Gilde Fietsclub, onderdeel van Gilde Dordrecht, start in maart haar jaarlijkse fietsseizoen. Dat loopt door tot en met oktober. Onder het motto van bewegen is goed voor lijf en geest organiseert de club om de veertien dagen een fietstocht van 20 of 40 kilometer voor 50-plussers. Deze fietstochten zijn geschikt voor iedereen met een traditionele of elektrische fiets.

Elke eerste donderdag van de maand wordt er20 kilometerweggetrapt op het eiland van Dordrecht. Het tempo is zodanig dat de deelnemers kunnen genieten van de mooie route en een praatje kunnen maken met de andere fietsers. Verzamelpunt is het Halmaheiraplein, om 13.30 uur. Elke derde donderdag van de maand stippelt de Fietsgids een tocht van40 kilometeruit. Een tocht vol verrassingen waarbij gebruik wordt gemaakt van de waterbus en de vele pontjes in de omgeving. Ook hier geldt dat iedereen kan deelnemen, omdat het tempo niet te hoog ligt en er meermalen een pauze ingelast wordt. Verzamelpunt is  bij de Waterbus-Dordrecht, Merwekade, om 09.30 uur.

Contributie

De fietstochten worden door vrijwilligers begeleid. Deze fietsgidsen zetten de tochten uit, inspecteren de route en maken afspraken voor de koffiestops en eventueel voor bezoek aan bezienswaardigheden. Wie een keer wil proeffietsen betaalt 2,50 euro. Een jaarabonnement kost 12 euro. Ook nieuwe fietsgidsen zijn van harte welkom. Meer informatie op www.gilde-dordrecht.nl (onder Fietsafdeling) en bij de coördinator, tel. 6313742.