DORDRECHT – DFC heeft Sparta’30 de eerste tik uitgedeeld in de nacompetitie. Van een uppercut was nog geen sprake, maar op Tweede  Pinksterdag begint de oudste van Dordrecht met een 1-0 voorsprong aan de terugwedstrijd in Andel. (Foto: Michel Sterrenberg).

De hypotheek van een miserabele competitiestart bracht DFC in de nacompetitie terecht. De formatie van Robert Mohan moet daarin eerst afrekenen met Sparta’30 en vervolgens met Tricht, dat Sleeuwijk over twee duels ruimschoots de baas bleef. Alleen dan laat Mohan een tweedeklasser achter aan de Reeweg Oost. De Dordtse trainer, die na het zomerreces wordt opgevolgd door Arthur Dorré, begon aan het seizoen met een serie ondermaatse prestaties, waardoor DFC was aangewezen op achtervolgen. Na de eerste periode van acht wedstrijden sloot DFC de rij in 2F en moest het zich ernstig zorgen maken over een langer verblijf in de tweede klasse. Na de winterstop presteerde de Reewegclub echter meer dan behoorlijk en werd rechtstreekse degradatie afgewend, maar handhaving zonder overwerk bleek een brug te ver.

Enig vertrouwen

De dubbel tegen Sparta’30 kon DFC niettemin enig vertrouwen tegemoet zien, na de prestaties van de laatste maanden in de reguliere competitie. In de eerste 45 minuten, die zich kenmerkten door vechtvoetbal,  maakte de thuisploeg de favorietenrol niet waar. Na de kantwisseling kreeg DFC de overhand en Clifton Sewpersad kroonde zich ruim een kwartier voor tijd tot matchwinnaar: 1-0. Veel tijd om van de zege te genieten, krijgt DFC niet. Rust is het devies, want de return in het Land van Heusden en Altena staat maandag al op de rol.