DORDRECHT – In de tweede klasse F van het zaterdagvoetbal heeft DFC stadsrivaal Wieldrecht bijgebeend op de ranglijst. DFC triomfeerde ruimschoots ten koste van SV Capelle, 4-0, terwijl Wieldrecht bij de gedoodverfde titelpretendent Rijsoord met 2-0 in het stof beet.

DFC rechtte tegen Capelle de rug, na een week waarin bekend werd dat de club na dit seizoen afscheid neemt van hoofdtrainer Robert Mohan. De Dordtse traditieclub presteert in 2F ondermaats, maar in de tweede periode lijkt er sprake van een opwaartse lijn. DFC heeft zelfs nog kans om die periodetitel in de wacht te slepen op de slotdag van de minicompetitie, maar is dan wel afhankelijk van een misstap van Meerkerk. Zelf zal het bovendien de inhaalwedstrijd bij Hardinxveld in winst moeten omzetten. Maar prioriteit één aan de Reeweg is om uit de gevarenzone te komen. Op de ranglijst telt DFC nu zestien punten, evenveel als Wieldrecht, dat bovendien een wedstrijd meer heeft gespeeld. Het elftal van Virgil Breetveld kon de aanstaande Rijsoord geen punten afhandig maken op het kunstgras aan de Vlasstraat.
In de vierde klasse C mengt GSC, zaterdagmiddag te sterk voor concurrent Streefkerk, 1-0, zich steeds nadrukkelijker in de strijd om de prijzen. De hoofdprijs lijkt weggelegd voor ZBC’97, maar in de stand om de tweede periodetitel houdt GSC gelijke tred met de Zwijndrechters. De beslissende wedstrijd wordt op 16 maart in Dordrecht gespeeld tussen de twee kanshebbers op die prijs. Dubbeldam boekte tegen het nog puntloze SVS’65 en voorspelbare zege: 4-1. ODS leed een 3-1 nederlaag bij BLC, kampioenskandidaat nummer 1 in 4C