DORDRECHT – DFC heeft over 24 krachtmetingen één zege te weinig te laten registreren om zich zonder promotiedegradatiewedstrijden te handhaven in de tweede klasse. De 1-0 triomf ten koste van Hardinxveld, zaterdag aan de Reeweg, kon niets aan die realiteit veranderen.

Omdat SVW, SC Everstein en Rijswijkse Boys ook allemaal wonnen, was het onmogelijk voor DFC om zich zaterdag in veiligheid te spelen. De krachtsverschillen in het rechterrijtje van 2F waren minimaal. SVW eindigt vijf plaatsen hoger dan het team van Robert Mohan, terwijl de Gorcumers slechts drie punten meer hebben verzameld.

Sparta’30

Voor DFC wacht nu in de eerste schifting van de nastoot een dubbele confrontatie met Sparta’30. DFC, dat EBOH derhalve ontloopt, speelt zaterdag eerst thuis. Maandag volgt de terugwedstrijd in Andel. Overleeft DFC, dan treft in de finale over twee wedstrijd de winnaar van de tweestrijd tussen Tricht en Sleeuwijk.EBOH treft Rijswijkse Boys, competitiegenoot van DFC. De brigade van Ries Fok ontvangt de tweedeklasser zaterdag aan de Schenkeldijk, twee dagen later fungeert Rijswijkse Boys als gastheer. De winnaar ontmoet in de dubbele eindstrijd Papendrecht of Wilhelmina’26.