DORDRECHT – De Dordtse voetbalclubs bevinden zich nog een in een winterslaap. Tijd voor een tussenbalans. Op deze plek de zaterdagclubs.

Oranje Wit, de hoogste spelende Dordtse vereniging, ligt na dertien wedstrijden op koers voor een prijs. Met vijf punten achterstand op lijstaanvoerder VVGZ mag de nummer vier in 1C zelfs dromen van de titel. Het uitzicht op een (vervangende) periode oogt nog florissanter. Het team van Pippy Pruymboom leidt de dans om de tweede periodetitel en op basis van een hoge klassering kan deelname aan de nacompetitie ook worden afgedwongen.
In de tweede klasse valt er weinig te juichen voor de Dordtse representanten. Wieldrecht speelt geen rol van betekenis, al hoeft de Smitswegclub niet zoals DFC te vechten tegen een afzink. Met de nodige ambities begon de oudste club van het Eiland van Dordrecht aan de campagne, maar vanaf speeldag één kampeert DFC in de brandhaard van 2F.

Wisselvallig

Een divisie lager begon EBOH met een enorme selectie aan het seizoen, nadat de club de stekker uit ‘de zondag’ trok. De manschappen van Ries Fok presteren te wisselvallig voor een eventuele titel, maar beschikken over genoeg kwaliteit om de nacompetitie te bereiken. De eclatante 6-0 thuiszege tegen titelkandidaat GJS getuigt daarvan. SC Amstelwijck neemt een bescheiden negende plek in, maar de verschillen tussen de subtop en de onveilige tiende plaats zijn minmaal.
In de vierde klasse D lonken GSC en Dubbeldam allebei naar een periodetitel. GSC hoopte voor het begin van de competitie op meer (de titel), maar de achterstand op ZBC’97, de eerste opponent na de winterstop, is inmiddels veel te groot om die ambities waar te maken.

Subtopper

In tegenstelling tot het elftal van Cees den Breejen en Danny Sijnja zal Dubbeldam direct tekenen voor deelname aan de nacompetitie. Het afgelopen seizoen draaide de Schenkeldijkclub anoniem mee, maar nu manifesteert de equipe van Hans Groenenberg zich als subtopper.ODS, uitkomend in 4C, beleeft een treurigmakend seizoen en niet in de eerste plaats vanwege de prestaties. Oefening Doet Slagen heeft pas zeven wedstrijden achter de rug, in plaats van de beoogde dertien door een reeks van afgelastingen en een tegenstander die zich terugtrok uit de competitie. Voor ODS staat er bovendien weinig op het spel, vanwege de op handen zijnde fusie met GSC.