DORDRECHT – DFC wacht de komende weken een ware krachttoer om zich zonder overwerk te redden in de tweede klasse, na de 1-4 thuisnederlaag tegen Wieldrecht. De formatie van Virgil Breetveld bevindt zich ook in de brandhaard van 2F, maar de hoofdtrainer van Wieldrecht maakt zich aanmerkelijk minder zorgen dan zijn collega Robert Mohan. (Foto: Michel Sterrenberg).

Wieldrecht heeft nu twintig punten verzameld, DFC zestien. De Reewegbewoners hebben wel twee duels minder afgewerkt dan de Dordtse rivaal. De komende reeks biedt echter niet direct perspectief op een karrenvracht aan punten. In het aanstaande paasweekend komt zaterdag eerst hoogvlieger Leerdam Sport naar de Reeweg-Oost, twee dagen gevolgd door de ongeslagen lijstaanvoerder Rijsoord. Vijf dagen later is het eveneens sterke WNC te gast. Daarna volgt op 9 april een doordeweeks uitstapje naar Everdingen voor het inhaalduel tegen SC Everstein.

Degradatiespook

Met die serie in het achterhoofd wilde DFC toeslaan tegen Wieldrecht, dat ook in het rechterrijtje in 2F staat geparkeerd. “En dan is het balen, dat we vandaag verliezen”, erkende Mohan. “We waren niet veel slechter, maar Wieldrecht scoorde op voor ons verkeerde momenten. Uit de komende drie thuiswedstrijden willen we in ieder geval vier punten halen, maar dat wordt moeilijk. Toch blijft het doel om vier ploegen onder ons te laten en zo zonder nacompetitie in de tweede klasse te blijven.”
Cijfermatig zou het degradatiespook ook moeten opduiken aan de Smitweg, maar Virgil Breetveld wilde daar niets van weten. ,,We voelen geen druk, omdat we gewoon goed voetballen goed. Alleen scoorden we de laatste weken moeilijk. Dat is het enige verschil met vandaag.”

Strafschoppen

De scoringsdrift van de bezoekers kreeg mede een impuls dankzij twee rake strafschoppen van Marco Vrolijk (0-1) en (1-3). De eerste kalktrap leidde halverwege de eerste helft tot chaos in de defensie van DFC, dat vrijwel direct de tweede tegentreffer kreeg te slikken. ,,We hebben DFC vanaf het begin onder druk gezet en zij hadden daar geen antwoord op”, constateerde Breetveld. Omdat Wieldrecht verzuimde meer afstand te nemen en DFC vlak voor de pauze ook een strafschop kreeg en Clifton Sewpersad die benutte, 1-2, bleef de spanning bewaard. Mohan: ,,We waren in de rust nog vol goede moed, maar werden daarna niet gevaarlijk.”