Sport

reageer als eerstzo 9 dec 2018

Dordrecht Lions maakt knieval voor GIJS Groningen

DORDRECHT-In de ijshockey eerste divisie ging koploper Dordrecht Lions zaterdagavond in eigen huis onderuit tegen de nummer drie van de ranglijst GIJS Groningen. De opponent uit het noorden des lands zegevierde op Dordts ijs met 3-6.
Groningen opende de eerste periode furieus en kende na drie minuten spelen al een 0-2 voorsprong.Bij het afsluiten van die eerste periode was de tussenstand inmiddels opgelopen tot 0-4.
In de tweede periode verkleinde Floris Veenhuizen namens de Lions de achterstand tot 1-4 en in de daaropvolgende derde periode vuurde Floris Veenhuizen eveneens raak voor de 2-4. Groningen antwoordde hierop met de 2-5. Milan Boer maakte met de 3-5 de achterstand terug tot twee treffers. Echter na de 3-6 was het gebeurd met de Dordtse doelpuntenproductie en was de 3-6 nederlaag een feit.
In de stand op de ranglijst hebben Groningen en Dordrecht 24 punten uit elf gespeelde duels. Wegens een beter doelsaldo staan de Groningers als eerste genoteerd, gevolgd door de Lions. Flyers Heerenveen is de nummer drie maar heeft wel twee wedstrijden minder afgewerkt.

Geef een reactie