DORDRECHT – In het amateurvoetbal staan komend weekend twee Dordtse derby’s op het menu met grote belangen. GSC ontvangt zaterdag Dubbeldam, een dag later krijgt in 4C koploper SSW hekkensluiter SC Emma op visite.

In de zaterdagse klasse 4D strijden GSC en Dubbeldam om deelname aan de nacompetitie.  Dubbeldam leidt de dans in de derde periode, maar kan ook via de vijfde plaats in de reguliere eindrangschikking een ticket afdwingen. GSC mikt op die laatste optie. Van de andere Dordtse clubs speelt alleen ODS op verplaatsing. Eersteklasser Oranje Wit zet de jacht op een prijs aan de Middelweg voort tegen De Zwerver, Wieldrecht ontvangt Leerdam Sport en DFC heeft de het vierde opeenvolgende optreden aan de Reeweg Oost voor de boeg, tegen WNC.

Krachtmeting aan Zeehavenlaan

Op zondag springt de krachtmeting tussen SSW en SC Emma in het oog. Aan de Zeehavenlaan kan SSW met een zege vroegtijdig directe promotie bewerkstelligen, maar het is dan nog wel afhankelijk van de achtervolgers. De eerste twee ploegen bij de eindafrekening in 4C promoveren rechtstreeks. Emma strijdt manmoedig tegen een afzink naar de vijfde klasse. De afgelopen vier wedstrijden bleef het team van Houssin Jouhri ongeslagen, maar Emma speelde te vaak gelijk (drie keer) om weg te komen van de laatste plaats. Evenals Emma krijgen RCD, Dubbeldam en OMC een uitwedstrijd voorgeschoteld. Het programma:

Zaterdag
1C: Oranje Wit – De Zwerver
2F: DFC – WNC, Wieldrecht – Leerdam Sport
3C: EBOH – Heukelum, SC Amstelwijck – De Alblas
4C Unitas’30 – ODS
4D: GSC – Dubbeldam

Zondag
3B: Waspik – RCD
4C: SSW – SC Emma, Barca – Dubbeldam
5C: WDS’19 – OMC