Sport

reageer als eerstza 17 okt 2015

DrechtStadLoop met toppers aan de start

DORDRECHT – De organisatie van de DrechtStadLoop draait op volle toeren. Op 1 november is het zover, dan moet alles gereed zijn voor de wedstrijd door Dordrecht. Het aantal inschrijvingen loopt op en het oude record van 2236 deelnemers zou wel eens verbroken kunnen worden.

Aan de start van de halve marathon staat een sterk veld met enkele toppers. Zo is de winnaar van 2013 erbij. De uit Leuven afkomstige Belg Jesse Stroobants scoort het hele jaar al hoog en mag gerekend worden tot de Belgische top. Plaatselijk favoriet Ruben Scheurwater wil voor eigen publiek graag scoren. Hij moet dan wel afrekenen met onder meer de Belgische Marokkaan Omar Bekalli. Hij is een vreemde eend in de bijt. Dit jaar won hij een internationaal bezette trappenloop in Saigon en hij is in voorbereiding voor het WK trappenlopen in het Braziliaanse Sao Paulo. Oud-gediende Patrick Kwist is een vaak geziene gast in Dordrecht.  Dit jaar werd hij in het Franse Lyon wereldkampioen in zijn klasse (45 jaar) op de halve marathon. Dat kan ook gezegd worden over Carla Ophorst. Zij werd in Lyon wereldkampioen op de 10 kilometer cross. Vorig jaar verbrak zij op het Statenplein het Nederlands record. De grote favoriet is wel de Duitse Silke Schmidt. Zij woont en werkt in Leiden en behoorde tot de succesvolle Lexgroep. Schmidt is in bloedvorm. Dit jaar verbeterde zij maar liefst dertien keer een wereldrecord op verschillende afstanden. Graag zou ze in Dordrecht haar viertiend hier aan toe willen voegen.
Ear-olympics

Een verhaal apart is de Rotterdammer Joop Ruter. Deze 82-jarige loper gaat op jacht naar het Nederlands record dat op naam staat van de Fries Douwe Kleefstra. Dan moet hij sneller lopen dan 2 uur en 13 minuten. Een ander Nederlands kampioenschap is geïntegreerd in de DrechtStadLoop. Het kampioenschap voor doven en slechthorenden is teven de selectie voor de Europese kampioenschappen en de Ear-olympics. Na inschrijven voor diverse afstanden kan nog op www.drechtstadloop.nl

Daar is ook andere informatie te vinden.

Geef een reactie