DORDRECHT – Dubbeldam heeft beslag gelegd op de tweede periodetitel. Het gezelschap van Roy de Bruin en Fred Koster triomfeerde bij concurrent VVR met 1-2 en verzekerde zich zo van deelname aan de nacompetitie. Vijfdeklasser OMC volgde het voorbeeld van Dubbeldam met een klinkende 8-0 zege ten koste van Rimboe.

Voor Dubbeldam is het seizoen nu al geslaagd. Na twee opeenvolgende degradaties leek de malaise een vervolg te krijgen. De Schenkeldijkclub bungelde aanvankelijk onder in de vierde klasse C. Maar na een handvol wedstrijden keerde het tij. Dubbeldam reeg de zeges aan elkaar en hoewel na de winterstop het ritme leek verstoord, stond de zwart-wtte équipe er toen het nodig was. Vanmiddag (maandag) moest er worden gewonnen bij VVR. In geval van een nederlaag zou de prijs bij de Brabanders belanden, een gelijkspel betekende zo goed als zeker periodewinst voor SSW. Na een 1-0 achterstand liet Dubbeldam het duel kantelen, waarbij de winnende treffer tien minuten voor tijd viel. In de slotfase drong VVR nog aan, maar de gelijkmaker viel niet.

OMC

OMC hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om in de prijzen te vallen tegen het matige Rimboe, maar voorzag de winst van de tweede periodetitel van de nodige glans met een monsterzege. “Die jongens hebben zeventien wedstrijden gespeeld en hebben nu een prijsje in handen. Dat is mooi. Maar ons doel blijft directe promotie”, stelde trainer Jan Witman na afloop. OMC volgt met de driepunter de koers om zonder nacompetitie de stap naar de vierde klasse te zetten.