DORDRECHT – In het zondagvoetbal heeft Dubbeldam de beste troeven in handen om zich over de tweede periodetitel in 4C te ontfermen, ondanks het 3-3 gelijkspel bij Sprundel. De Schenkeldijkclub zag wel VVR langszij komen, dat won met 3-0 tegen SAB, en de beslissing valt nu in de onderlinge confrontatie.

De winnaar van het inhaalduel, op 31 maart in Rijsbergen, heeft het nacompetitieticket in handen. Eindigt de wedstrijd in een gelijkspel, dan houdt Dubbeldam de Brabanders achter zich op basis van een beter doelsaldo, maar SSW kan in geval van een deling in Rijsbergen de prijs nog claimen als lachende derde.  Voor SSW is een periodetitel echter bijzaak. De lijstaanvoerder in 4C stevent af op rechtstreekse promotie en onderstreepte de ambities aan de Zeehavenlaan met een klinkende 5-0 victorie over Noordhoek. SC Emma hield één punt over aan het thuisduel tegen RSV, 2-2, maar dat verlichtte de degradatiezorgen geenszins.
RCD (3B) moest ook genoegen nemen met een deling tegen Zundert, 1-1, maar kon daar vrede mee hebben, omdat het elftal van Ron van Kooten pas in slotfase een vroeg opgelopen achterstand wegwerkte, via Timmy ter Stege. In de vijfde klasse C zette OMC een uitslag neer: 11-0 tegen PCP. De promotiekandidaat in 5C boekte de monsterzege al op zaterdagmiddag op sportpark De Corridor. Omdat OMC van de rechter niet op zondagmiddag op kunstgras mag spelen, het gevolg van een slepend conflict met de buren, was de wedstrijd met een dag vervroegd.