DORDRECHT – Met een 1-2 zege tegen Dubbeldam heeft ZBC’97 zich van het kampioenschap in de vierde klasse D verzekerd. Dubbeldam slaagde er niet in het Zwijndrechtse titelfeestje te verstoren en zag door de nederlaag de kansen op deelname aan de nacompetitie gedecimeerd worden.

Voor één Dordtenaar was het een bijzondere middag aan de Schenkeldijk. Jaijant Mangroe, in het verleden drie jaar actief als hoofd jeugdopleidingen van Dubbeldam, veroverde in zijn eerste jaar bij ZBC de titel op bekend terrein. “Dit is special voor mij”, bevestigde Mangroe dan ook na de triomf.
ZBC was vorige week al zeker van promotie. De wedstrijd tussen de twee Drechtstedelijke clubs werd toen uitgesteld, na het overlijden van Dubbeldam-lid Jan Bakker. Door de andere uitslagen wist ZBC zich al verzekerd van de tweede plaats, die ook recht geeft op directe promotie. “Maar we wilden kampioen worden”, stelde Mangroe. “Dat hebben we het hele jaar geroepen. Dit is voor de hele club fantastisch.”
Of Dubbeldam deze competitie nog iets kan vieren, heeft de équipe van Hans Groenenberg na de nederlaag niet meer in eigen hand. Dubbeldam moet de laatste twee wedstrijden (uit tegen Perusum en thuis tegen Streefkerk) winnen en hopen dat de confrontatie tussen GSC en Vuren, zaterdag aan de Groene Zoom, in een gelijkspel eindigt.