DORDRECHT – Wie louter was afgegaan op het commentaar van de twee trainers, had waarschijnlijk gedacht dat gastheer SC Amstelwijck de Dordtse clash tegen EBOH had gewonnen. Niets was minder waar. EBOH triomfeerde met 1-2. (Foto: Michel Sterrenberg).

Ries Fok, de winnende oefenmeester: “Het was levensgevaarlijk om op dit veld te spelen. Overal in de regio zijn wedstrijden op echt gras afgekeurd. Maar Amstelwijck heeft een feestavond en een optreden van een zanger. Dus moest er worden gespeeld. Eerst keurt de consul het veld goed en daarna doet de scheidsrechter hetzelfde. Onbegrijpelijk. Ik heb geen normaal duel gezien en ben alleen maar blij dat iedereen het veld gezond heeft verlaten. Dit was een veredelde zaalvoetbalwedstrijd in een knollentuin.
Danny Slegers, de verliezende oefenmeester: “Het veld was bespeelbaar. Je gleed misschien iets eerder uit, maar er viel prima te voetballen. Ik zit er niet op te wachten, om op een dinsdagavond in te halen. En misschien is het tegen die tijd wel dertig graden.”

Schade

Beide heren weigerden dus aan scorebordjournalistiek te doen. Overigens liep EBOH ondanks de driepunter wel enige schade op in de vorm van een handvol gele kaarten, waarvan twee voor Patrick Welts, en een directe rode prent voor Wesley Ebbers, die het aan de stok kreeg met Mark Bok. De aanvaller van Amstelwijck werd om die reden ook weggestuurd dor arbiter Van Rumpt. EBOH hield trouwens wel een blessuregeval over aan de derby, maar dat stond los van de staat van het veld. Mitchell Stam kreeg een tik op zijn reukorgaan. “Waarschijnlijk is zijn neus gebroken”, vermoedde Fok, die voor de wedstrijd al kreeg te maken met een boze wisselspeler. Ricardo van der Merwe meende dat hij in de basis zou staan, nam geen genoegen met zijn reserverol en verliet daarop het sportpark. “Niemand krijgt de garantie dat hij speelt”, verklaarde Fok.

Uiteenlopen visies

Het verhaal van de wedstrijd zelf is snel verteld. Amstelwijck nam een 1-0 voorsprong via Johnny Granger (kopbal na een taxatiefout van EBOH-doelman Marlon Huijser) en de Schenkeldijkclub liet het duel kantelen via aanvaller Adema (Adje) Kabbah en Johan Gerlach. Ook hier liepen de visies van de trainers uiteen. Slegers: “We hadden recht op een punt”. Fok: “We hadden een hogere score kunnen neerzetten.”
Op de ranglijst staat Amstelwijck derde van onderen. Slegers: “Het doet zeer om te zeggen, maar handhaven is het doel.” EBOH volgt op grote afstand van de kampioenskandidaten GJS en Papendrecht, maar heeft de moed nog niet opgegeven. Fok: “We hebben de titel nog niet uit ons hoofd gezet.