Sport

reageer als eerstza 9 sep 2017

Eerste klassers VVGZ en Oranje Wit onderuit in bekertoernooi

DORDRECHT-Op de tweede speelronde van de bekerpoulefase zijn de beide regionale eerste klassers VVGZ en Oranje Wit zaterdagmiddag verrassend onderuit gegaan tegen lager spelende tegenstanders. In de Zwijndrechtse stadsderby tussen VVGZ en Pelikaan (hoofdfoto) was laatstgenoemde club met een 3-4 zege de lachende winnaar. Jordy van Buren was de maker van de 0-1, maar Tycho Los bracht thuisclub VVGZ op gelijke hoogte.Kort voor rust zette Jeffrey Nosset het in de tweede klasse acterende Pelikaan echter met 1-2 aan de leiding.
Aangezien adel nu eenmaal ook VVGZ verplicht antwoordden de Noordparkbewoners via Marcello Tuci en Jasper Huisman en was de 3-2 voorspong daar. Het slotaccoord was echter voor Pelikaan. Anouar Said en Sharog Susana waren het die de 3-4 bekerwinst veilig wisten te stellen.
Het Dordtse Oranje Wit zag in Papendrecht de gelijknamige tweede klasser met 5-2 zegevieren. De Dordtenaren wisten na een 2-0 achterstand nog terug te komen tot 2-1, maar hierna liep Papendrecht uit naar 4-1 en boekte met 5-2 de eindoverwinning.Jay Luciano nam in deze streekbekerderby twee van de vijf Papendrechtse treffers voor zijn rekening. Heerjansdam kwam niet in actie, De uitonmoeting bij de amateurtak van Sparta Rotterdam werd afgelast.
DE Dordtse stadderby aan de Schenkeldijk tussen EBOH en Wieldrecht eindige in een 0-1 zegepraal voor Wieldrecht. Jeremy de Lijster tekende voor de enige en tevens winnende goal.
Drechtstreek boekte een 1-3 zege op Brabantse bodem in en bij Zundert,Dubbeldam (zon) zag de strijd tegen het tweede elftal van VVGZ onbeslist eindigen in 2-2. Aan Dordtse Reeweg Oost ging SC Emma hard onderuit tegen De Zwerver:1-8 (bijfoto).

Geef een reactie