DORDRECHT – Wanneer SC Emma ook volgend seizoen in de vierde klasse wil uitkomen, zal het via promotiedegradatiewedstrijden moeten overleven. Emma kan zich niet meer direct handhaven na de 4-2 nederlaag bij SAB op de voorlaatste speeldag.

Het elftal van Houssin Jouhri moet komende zondag zien dat het nog in aanmerking komt voor het extraatje. De Dordtse vierdeklasser sluit in de rij in 4C, met één punt achterstand op RSV, dat Dubbeldam een punt ontfutselde: 3-3. De formatie die als laatste eindigt degradeert rechtstreeks, de nummer elf wacht de nacompetitie. Emma speelt zondag thuis tegen Barca, RSV ontvangt Wernhout. Als RSV wint, is Emma sowieso gedegradeerd.
Het al gepromoveerde SSW lijkt het kampioenschap door de vingers te glippen. Door een teleurstellende 1-3 nederlaag tegen Schijf, neemt TVC, dat won bij Barca, de eerste plaats over.
In de derde klasse B triomfeerde RCD bij kampioen Groen Wit met 2-3, maar het span van Ron van Kooten is nog altijd niet zeker van handhaving, omdat de concurrenten ook wonnen