ROTTERDAM-FC Dordrecht heeft op de valreep de overwinning uit handen gegeven in de Rijnmondderby bij Excelsior. De Dordtenaren zagen namelijk een 1-2 voorsprong in rook opgaan. Notabene de mee naar voren gekomen Excelsior doelman Jordy Deckers zorgde in stadion Woudenstein voor de Rotterdamse gelijkmaker.

Al vroeg in de eerste helft opende Wilmer Kousemaker uit een vrije trap de score voor FC Dordrecht. Aan die Dordtse treffer ging een overtreding van Jurgen Mathheij vooraf die hiervoor een rode kaart kreeg, en zijn team vervolgens met tien man verder diende te spelen. Vijf minuten voor rust werd een ingreep van Josimar Lima bestraft met een strafschop, Vanaf elf meter faalde Mick van Buren niet: 1-1. In de tweede helft kabbelde het regioduel verder. Twee minuten voor het laatste fluitsignaal leek FC Dordrecht op rozen te zitten nadat Lars Veldwijk de mannen trainer Virgil Breetveld een 1-2 voorsprong schonk. Excelsior startte vervolgens een alles of niets offensief. Het werd alles voor de club uit Woudenstein.Uit een hoekschop was het de mee opgekomen sluitpost Deckers die de 2-2 eindstand op het scorebord zette. FC Dordrecht bleef verslagen achter. Zuur was het zeker voor de Schapenkoppen om de zo zeker lijkende eerste winst in 2013 alsnog te verspelen. FC Dordrecht blijft na vanavond nog wel op de achtste positie van de Jupiler League.