DORDRECHT – Hoewel koning Winter ons land in zijn greep heeft is FC Dordrecht  onder leiding van de nieuwe interim-trainer Gert Kruys toch gestart met  de voorbereidingen op de thuiswedstrijd van vrijdag tegen FC Den Bosch. De recente hevige sneeuwval en de voor de komende nachten voorspelde lage temperaturen lijken echter spelbreker te worden. (Foto: Michel Sterrenberg)

De Dordtenaren, de nummer vijf van de Jupiler League, gaan de strijd aan met de Brabantse opponent die zich op de dertiende positie van de ranglijst weet. Jan Poortvliet is de trainer van FC Den Bosch. De ex-international maakt  in competitieverband een slecht seizoen door met zijn huidige werkgever. In de strijd om de KNVB beker is Poortvliet met zijn ploeg nog wel actief en speelt binnenkort in de kwartfinale tegen eredivisionist AZ. Inmiddels heeft Poortvliet te verstaan gekregen dat zijn aflopende contract niet zal worden verlengd. De secondanten van hoofdtrainer Jan Poortvliet zijn Jan van Grinsven en Arnold Scholten. Harry van der Laan, voormalig speler en assistent-trainer bij FC Dordrecht, is werkzaam als de spitsentrainer bij de club uit Brabantse hoofdstad.

 

Kruisbandblessure

In de selectie zijn doelman Kevin Begois. Jeffrey Vlug en Tim Hofstede de meest in het oog springende namen. Tom van Weert is met vier treffers op zijn naam tot dusver de meest scorende FC Den Bosch speler.

Wouter de Vogel, vorig seizoen nog enkele maanden op huurbasis spelend voor FC Dordrecht, is herstellende van een ernstige kruisbandblessure die hij kort na de start van het seizoen opliep. Naar verwachting zal de onfortuinlijke De Vogel dit lopende seizoen niet meer in wedstrijdverband te bewonderen zijn. Indien er vrijdagavond in het GN Bouw Stadion toch gevoetbald kan worden, is de aftrap om 20.00 uur.