Sport

reageer als eerstzo 18 okt 2020

FC Dordrecht laat voorsprong glippen maar pakt alsnog 2-2 remise

DORDRECHT-Na twee duels in successie op vreemde bodem in een leeg stadion kwam FC Dordrecht
zondagavond in actie in een verlaten Riwal Hoogwerkers Stadion aan de Krommedijk.
In het sfeerloze stadion ging de Dordtse hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie de strijd aan met runner up Almere City FC. De tegenstander uit de polder liet zich in de eerste helft verrassen en zag toe hoe Valpoort en Dos Santos de Dordtenaren op een comfortabele 2-0 voorsprong zetten. Helaas lukte het de Dordtenaren niet om zonder tegentreffer de theepauze in te duiken want in de extra tijd kopte Bakker de 2-1 binnen.
De tegentreffer bleek goud waad te zijn voor Almere want tien minuten na rust was het gelijk en was Thomas Verheydt met de 2-2 de man in bonus. Daarmee ging de Dordtse voorsprong in rook op en leek de brigade van trainer Harry van der Ham alsnog ten onder te gaan en een remise kwijt te raken.
FC Dordrecht bleef in het restant van het duel echter moedig overeind en mocht het punt tegen de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie zeker koesteren.De Dordtenaren blijven ook na vanavond de rode lantaarndrager van de eerste divisie met vijf pinten uit acht gespeelde krachtmetingen.
Overigens werd voor de aftrap van het duel stilgestaan met een korte toespraak en een minuut stilte bij het onlangs overlijden van oud Dordrecht 90 voorzitter Frans Derks.

Geef een reactie