DORDRECHT – Na de beide verliesbeurten tegen respectievelijk Telstar en Helmond Sport krijgt FC Dordrecht komende vrijdag een nieuwe kans om de eerste winstpartij in 2013 op naam te schrijven. De Dordtenaren spelen opnieuw een thuisduel en Go Ahead Eaglse is de tegenstander. (Archieffoto: Michel Sterrenberg)

Het wordt aan de Krommedijk de confrontatie tussen de respectievelijke nummers acht en zeven van de Jupiler League, waarbij de opponent uit Deventer slechts een punt meer heeft dan de Schapenkoppen.

 

Selectie

Erik ten Hag, oud speler van FC Twente De Graafschap, RKC Waalwijk en FC Utrecht is de trainer bij de Eagles. Na eerst als jeugdtrainer te hebben gewerkt bij FC Twente/Heracles en vervolgens bij PSV de functie van assistent-trainer van Fred Rutten te hebben bekleed is Ten Hag afgelopen zomer begonnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer bij de roemruchte voetbalclub uit Koekstad Deventer.

Onder de lat bij de Deventernaren staat de jonge en talentvolle FC Twente huurling Nick Marsman. Daarnaast zijn Jan Kromkamp, Freek Heerkens, Joey Suk, Rico Wolven en Resit Schuurman de bekendste in het oor klinkende namen binnen de selectie van hoofdtrainer Erik ten Hag. De huidige topscorer bij Go Ahead met tien treffers is Marnix Kolder.

 

Nieuwe kracht

Overigens voegde FC Dordrecht begin deze week een nieuwe kracht toe aan de selectie, Fouad Idabdelhay. De 24-jarige aanvaller speelde eerder voor NAC en RKC Waalwijk. Vorig jaar werd zijn contract bij VFL Osnabruck ontbonden, en sinds dat moment is hij clubloos speler. Bij FC Dordrecht krijgt hij een nieuwe kans. De aftrap van het duel tussen FC Dordrecht en Go Ahead Eagles is vrijdag om 20.00 uur in het GN Bouw Stadion aan de Krommedijk.