Sport

reageer als eerstdi 7 feb 2017

FC Dordrecht speelt benefietduel in De Kuip

DORDRECHT – FC Dordrecht is de tegenstander van Feyenoord tijdens de jaarlijkse benefietwedstrijd. Op woensdag 22 maart treffen de clubs elkaar om 20.15 uur in de Rotterdamse Kuip. De opbrengst van het duel gaat naar het Sophia Kinderziekenhuis, dat het geld zal gebruiken voor extra onderzoek naar sikkelcelziekte. Feyenoord hoopt rondom de wedstrijd tegen FC Dordrecht veel geld op te halen voor extra onderzoek naar deze ziekte.

Sikkelcelziekte is een ernstige chronische bloedziekte die gekenmerkt wordt door hevige bloedarmoede en het optreden van periodieke aanvallen, sikkelcelcrisen genaamd. De ziekte veroorzaakt na verloop van tijd ernstige achteruitgang van de organen. Mensen met sikkelcelziekte worden gemiddeld slechts 45 jaar oud. Sikkelcelziekte is erfelijk en komt vooral voor in landen rondom de evenaar: Afrika, Suriname, het Caribisch gebied, mediterrane landen (Turkije, Marokko) en het Midden-Oosten. Door migratie van mensen komt de ziekte ook voor in Nederland, vooral in de grote steden.
Vorig seizoen speelde Feyenoord in de benefietwedstrijd tegen Sparta Rotterdam voor de Hartstichting, die met de opbrengst zoveel mogelijk extra automatische externe defibrillators (AED’s) toegankelijk maakte voor burgerhulpverleners.
Informatie over kaartverkoop van de benefietwedstrijd wordt in een later stadium bekend gemaakt.

Geef een reactie