DORDRECHT-FC Dordrecht heeft vrijdag de Rijnmondderby tegen Sparta verloren. Aan de Krommedijk waren de Rotterdammers met 1-2 te sterk voor de Dordtenaren. (Foto: Michel Sterrenberg).

De beste kansen voor FC Dordrecht in de eerste helft kwamen op naam van  Kalisse, Peersman en Idabdelhay. Helaas faalden zij in de afronding. Toch werd het kort voor rust  wel raak voor de Dordtenaren en zette Josimar Lima de thuisclub  op een 1-0 voorsprong. Na rust kwam het antwoord van Sparta en brachtt Illias Bel Hassani in de 60e minuut beide ploegen met de 1-1 in evenwicht. Negen minuten later werd het 1-2 voor de Rotterdammers. De gevierde man aan Sparta kant was Danny Buis. Hoewel FC Dordrecht nog een paar  keer dicht in de buurt kwam van het Rotterdamse doel bleven treffers uit. De 1-2 zege ging naar Sparta dat op de tribune nauwlettend werd gevolgd door de nieuwe interim-trainer Henk ten Cate. FC Dordrecht zakte door de nederlaag af naar de elfde positie van de Jupiler League. Aanstaande maandag komt FC Dordrecht opnieuw in actie. Dan is vanaf 20.00 uur Cambuur Leeuwarden te gast aan de Krommedijk.