DORDRECHT – Op het terrein van voetbalvereniging GSC/ODS vindt deze vrijdag 6 juni de laatste speelavond van het 7tege 7-voetbal voor 35+ en 45+ van dit voetbalseizoen plaats. Het wordt een feestelijke afsluiting van dit stadsbrede voetbalevenement, dat nu een jaar succesvol draait.

De bal rolt vanaf 19.30 uur, waarna zo’n twaalf  teams het op vriendschappelijke wijze tegen elkaar opnemen. Het 7tegen7-voetbal wordt feestelijk omlijst door een barbecue en muziek van het Dordtse duo Hollands Welvaren. Iedereen die wil komen kijken is welkom. Meedoen? Dat kan individueel of als individu of als team via www.dordtsport.nl.

Geen slidings
Het 7 tegen 7-voetbal is een initiatief van vier Dordtse voetbalclubs: Oranje Wit, GSC/ODS, Dubbeldam en Wieldrecht. Samen met Sportbedrijf Dordrecht en FysioDordt namen zij vorig jaar het initiatief. Iedereen die boven de 35 jaar is en wil voetballen kan deelnemen aan de speelavonden. Per seizoen worden er tien speelavonden georganiseerd. De regels en omstandigheden zijn aangepast. Er wordt gespeeld in zeventallen op een half veld. Er mag doorlopend worden gewisseld en slidings zijn niet toegestaan.

Fitheidstest

Potentiële deelnemers die twijfelen aan hun fitheid kunnen gratis een fitheidstest doen. Deze test wordt afgenomen bij een fysiotherapiepraktijk die is aangesloten bij FysioDordt; een samenwerkingsverband van eerstelijns fysiotherapeuten in Dordrecht. Informatie over de fitheidstest is eveneens te vinden: www.dordtsport.nl.