DORDRECHT- In het amateurvoetbal luidt het credo in het paasweekeinde inhalen, waarbij alle Dordtse clubs, uitgezonderd GSC, in actie komen. Voor Dubbeldam (zo) en OMC staat de tweede periodetitel op het spel.

OMC heeft de prijs binnen, wanneer het maandagmiddag op eigen terrein wint van Rimboe. Voor het gezelschap van Jan Witman is het periodekampioenschap niet meer dan een tussendoortje. OMC mikt op rechtstreekse promotie.
Voor Dubbeldam is er wel sprake van een echte prijs. De Schenkeldijkclub treft maandag op verplaatsing VVR. De winnaar valt in de prijzen. In geval van een gelijkspel wordt SSW de lachende derde wanneer het thuis Barca bedwingt. Slaagt SSW niet in die missie, dan heeft Dubbeldam aan een gelijkspel genoeg in Brabant.
Twee Dordtse clubs draven in 48 uur tijd twee keer op: DFC en ODS. De dubbele opdracht voor DFC is loodzwaar, want achtereenvolgens komen Leerdam Sport en Rijsoord op visite aan de Reeweg. DFC strijdt tegen een afzink, maar kan niettemin met een zege tegen Leerdam Sport nog in aanmerking komen voor de tweede periode.

Het programma:

Zaterdag
1C: Terneuzense Boys – Oranje Wit
2F: DFC – Leerdam Sport, GDC – Wieldrecht
3C: EBOH – VVAC
4C: ODS – BLC
4D: Vuren – Dubbeldam

Maandag
2F: DFC – Rijsoord
3B: RCD – Madese Boys
4C: ODS – Unitas’30
4C: SSW – Barca, SC Emma – Wernhout, VVR – Dubbeldam
5C: OMC – Rimboe