DORDRECHT – In de nacompetitie staan drie Dordtse clubs in de finale. ODS en GSC strijden om promotie, voor DFC is de inzet niet degraderen.

DFC maakt in twee wedstrijden met Tricht uit wie komend seizoen in de tweede en wie in de derde klasse opdraaft. De Dordtenaren schakelden in de eerste ronde Sparta’30 uit, Tricht ontdeed zich van Sleeuwijk. De opponent uit de Betuwe kende een sterk regulier seizoen waarin het alleen voorrang moest verlenen aan kampioen GJS. In Dordrecht is Tricht geen onbekende, sinds de beruchte beslissingswedstrijd in 2008 tegen EBOH. Tricht speelde destijds de hoofdrol in een televisieprogramma van de KRO en stond onder leiding van Rob Jacobs. Op het veld van Unitas verloor EBOH nipt, nadat het vier rode kaarten had gekregen van de Dordtse scheidsrechter Van der Rest. Onder meer hoofdtrainer Mike Mastwijk, die als uiting van protest het veld inliep, werd weggestuurd. DFC speelt zaterdag eerst thuis, een week later volgt de return in Tricht.

Twee kansen

Voor ODS en GSC valt de beslissing dit weekend. ODS ontvangt TEC en mag zich met een gelijkspel winnaar noemen van de poule waarvan ook Arkel deel uitmaakt. In dat geval speelt de fusieclub GSC/ODS na de zomer in de derde klasse. Een nederlaag met minder dan vijf doelpunten verschil betekent promotie voor Arke. TEC trekt alleen aan het langste einde met een monsterzege.
Mocht het mislopen voor ODS, dan kan GSC de meubelen redden. Op neutraal terrein betwisten GSC en Zuilichem wie promoveert. Wint GSC, dan wordt het huwelijk met de buurman in de derde klasse geconsumeerd. De Dordtse fusiepartners hebben dus twee kansen om de vierde klasse achter zich te laten. Het programma:

Zaterdag
2F/3C: DFC – Tricht
3D/4D: Zuilichem – GSC
4C/4E: ODS – TEC